Kiki Bertens wint binnen 24 uur enkel- en dubbelpartij op Wimbledon: 'Vermoeidheid speelt geen rol'

7 juli 2018 om 15:29
nl
Kiki Bertens verraste vrijdagmiddag vriend en vijand door Venus Williams te verslaan in de derde ronde van Wimbledon. Zaterdag stond Bertens opnieuw op de baan en bereikte ze de achtste finale van het dubbelspel. “Het is absoluut goed dat ze ook aan de dubbels meedoet, dat is de beste training.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Aan energie geen gebrek bij Bertens. Nog geen 24 uur na haar gewonnen partij tegen Williams, stond ze alweer op de baan. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson won ze haar dubbelspel na een uur en drie kwartier spelen: 2-6, 7-6 (2), 6-2.

“Een tennisser zul je nooit horen over vermoeidheid”, zegt oud-tennisser Tjerk Bogtstra. “Het is absoluut goed dat ze meedoet aan de dubbels. Op gras spelen moet je veel doen, dat is een ervaringsondergrond.” Het is volgens Bogtstra de beste training, aangezien tennissers altijd ballen willen slaan. “Nu moet ze opnieuw op gras spelen en kan ze steeds meer wennen aan de ondergrond.” 

Wereld van verschil

Bertens’ favoriete ondergrond is bekend. Maar nu laat ze het dus ook zien op gras. “Het is extra mooi dat ze op gras won van Williams”, zegt Bogtstra. Het is volgens Bogtstra een wereld van verschil om op gravel of op gras te tennissen. “De looptechniek is op gras heel anders. Bij gravel kun je glijden, terwijl je dat op gras niet kan. Daar moet je constant voluit op lopen.” 

Ook de zogeheten balstuit is anders op gras. De bal stuitert daar lager dan op gravel, de ondergrond waar het meeste op wordt getennist. “Als de bal wat hoger komt, dan is dat in het voordeel van Bertens. Dat past beter bij haar speelstijl.” 

Tekst gaat door onder de Instagram-post.

Wachten op privacy instellingen...

Vierde ronde

Maandag komt Bertens weer in actie. Dan neemt de in Breda woonachtige tennisster het op tegen de als zevende geplaatste Tsjechische Karolína Plísková. “Bertens heeft vaker van de hele goede speelsters gewonnen. Ze moet opnieuw met lef spelen, net als tegen Williams.”

Ook nu is Bertens weer de underdog, al zit er volgens Bogtstra wel weer een stuntje in. “Ze moet niet afwachtend gaan tennissen. Op gravel kan dat nog wel, maar op gras gaat dat gewoon niet. Het aanvallende tennis past ook goed bij Bertens, dus ik verwacht dat ze doorgaat.” 

Kiki Bertens na haar gewonnen partij tegen Venus Williams.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.