Video

Explosie verwoest appartement in Eindhoven, oorzaak ook zondag nog onduidelijk

7 juli 2018 om 19:56
nl
In een appartementencomplex aan de Tongelresestraat in Eindhoven is zaterdagavond een ontploffing geweest. Een woning is helemaal uitgebrand. De oorzaak is ook zondag nog niet duidelijk. "We hebben geen concrete aanwijzingen dat het gaat om brandstichting", laat een woordvoerder van de politie zondag weten. "Maar we willen weten wat er is gebeurd. Daarom doen we nu onderzoek."
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De politie houdt dus alle scenario's nog open. "Het is überhaupt niet zeker of we de oorzaak nog kunnen achterhalen", zegt een woordvoerder ook. "Dat is in het geval van brand vaak lastig." 

In het pand was zaterdagavond niemand aanwezig. De brandweer sloeg een ruit in om naar binnen te kunnen. Een woordvoerder van de brandweer laat zondagochtend weten dat de brandweer eerst afging op een melding van een brand op het balkon. "Later hoorden we  dat mensen ook een ontploffing hadden gehoord", zegt hij. "Wat er eerst was, de brand of de ontploffing, is echter niet duidelijk." 

De tekst gaat door onder de video.


Flauwgevallen
Er zijn geen gewonden, alleen de buurvrouw is flauwgevallen vanwege de schrik. Een traumahelikopter landde om hulp te verlenen. 

Volgens buurtbewoners waren er twee luide knallen te horen.  

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.