NAC Breda huurt opnieuw een speler van Manchester City: 'Verdediger met opbouwende kwaliteiten'

7 juli 2018 om 20:25
nl
NAC Breda heeft met Erik Palmer-Brown opnieuw een speler van Manchester City in de gelederen. De Amerikaanse speler wordt voor één seizoen gehuurd. "Met Erik hebben we nu ook de gewenste versterking voor de centrale verdediging binnen."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De tweevoudig international van de Verenigde Staten is na Pelé van Anholt, Jurich Carolina en de Engelsman Gregory Leich, Gervane Kasteneer en Mikhail Rosheuvel de zesde aanwinst voor NAC. 

Technisch directeur Hans Smulders is blij met de komst van de 21-jarige verdediger. "Erik is een speler met snelheid en daarnaast is hij sterk in de een-op-eenduels. Hij heeft van nature een drang naar voren en kan dankzij zijn goede passes een belangrijke schakel zijn in de opbouw van achteruit." 

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De Amerikaan speelde in de jeugdopleiding bij Sporting Kansas City, alvorens hij werd binnen gehengeld door Manchester City in de winter van 2017. Daarna werd hij meteen uitgeleend aan KV Kortrijk. In de Belgische hoogste divisie kwam Palmer-Brown tot negen duels. 

Supporters
Palmer-Brown is zelf ook blij om in Breda te zijn.  "Ik heb vorig seizoen al veel wedstrijden van de eredivisie gekeken", zegt de verdediger in een eerste reactie. "De speelstijl ligt mij goed. Ik heb bovendien veel goede dingen gehoord over NAC. Van spelers uit de eredivisie die ik ken heb ik gehoord dat de steun van de supporters ongelofelijk is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.