Ongenaakbare Jeffrey Herlings pakt op Java zijn tiende zege: 'Dit had ik niet durven denken'

8 juli 2018 om 14:10
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft ogenschijnlijk met twee vingers in zijn neus de Grote Prijs van Azië op zijn naam geschreven. Op het crosscircuit van Semarang op het Indonesische eiland Java was de coureur uit Oploo in beide manches de snelste. Het was alweer zijn tiende overwinning van het seizoen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Herlings verstevigde zo zijn leidende positie in de WK-stand van de koningsklasse MXGP. Hij heeft nu een voorsprong van 24 punten op regerend wereldkampioen Antonio Cairoli. De Italiaan kwam in de eerste heat als derde over de meet en eindigde in de tweede manche als vierde. De Sloveen Tim Gajser was de beste na Herlings.

Het was niet de dag van Glenn Coldenhoff uit Heesch. Hij negeerde in de eerste manche een gele waarschuwingsvlag en werd voor straf tien plaatsen naar achteren gezet in de rangschikking. Het gevolg was de achttiende plaats. In de tweede heat was de Brabander nauwelijks vooruit te branden en werd veertiende.

'Nooit durven te denken'
Herlings brak op 13 juni sleutelbeen, waarna hij de GP van Italië moest laten schieten. Vorige week in Indonesië won hij tot ieders verrassing -  ook de zijne - al de GP met 1 reekszege en 1 tweede plaats. Zondag deed hij daar dus twee reekszeges bij. 

"Toen ik eind juni naar Indonesië vertrok, had ik dit nooit durven te denken. We kwamen naar hier om het verlies van punten te beperken, maar we winnen er bij", aldus Herlings. "Toch is het WK nog lang niet voorbij."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.