Kiki Bertens stunt weer, overtuigend naar laatste acht op Wimbledon

9 juli 2018 om 14:21
Kiki Bertens blijft stunten op Wimbledon. Maandagmiddag heeft ze in de vierde ronde met 2-0 (6-3, 7-6) in sets gewonnen van Karolína Plísková. Door de zege staat de Bredase voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van het grastoernooi.

Bertens zorgde in de derde ronde al voor een grote stunt door Venus Williams uit te schakelen. Maandagmiddag stond ze in de vierde ronde tegenover de als zevende geplaatste Plísková. Bertens, zelfs als twintigste geplaatst, won de eerste set overtuigend met 6-3. In de tweede set leek ze snel op weg naar de winst, maar bij een 4-2 voorsprong ging het even mis. De Tsjechische tegenstander pakte een break en won vervolgens haar eigen game: 4-4.

Daarna pakte Bertens de draad weer op. Beide dames wisten vanaf 4-4 hun eigen games te winnen, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Bertens won die tiebreak met groot gemak (7-1) en daarmee won ze ook de wedstrijd.

Door de uitschakeling van Plísková zijn er geen speelsters meer in het toernooi uit de top tien van de wereld. In de kwartfinale speelt Bertens tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Julia Goerges en Donna Vekic.

Wimbledon
Bertens is geen fan van gras als ondergrond bij het tennis. Dat was ook te zien aan eerdere prestaties tijdens het grandslamtoernooi. Een derde ronde in 2016 was tot dit toernooi haar beste prestatie op Wimbledon. Drie keer vloog ze er in de eerste ronde uit, eenmaal was de tweede ronde haar eindstation.

De beste prestatie van de 26-jarige tennisster op een grandslamtoernooi is de halve finale van Roland Garros in 2016. Dit jaar werd ze tijdens de Australian Open en Roland Garros in de derde ronde uitgeschakeld.