Drie jaar cel en vijf jaar rijbewijs kwijt voor Roosendaler die vader en zoon aanreed in Middelburg

9 juli 2018 om 14:06
nl
De 47-jarige Roosendaler die op vrijdag 13 oktober vader Jeppe en zijn zoon Mees in Middelburg van de fiets reed, is voor de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. Bovendien is de man vijf jaar zijn rijbewijs kwijt. De straf is drie keer hoger dan geëist. De rechtbank verwijt de Roosendaler roekeloos rijden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Ook rekende de rechtbank de man zwaar aan dat hij, ondanks een eerdere veroordeling, opnieuw onder invloed achter het stuur zat. Tegen de man was één jaar cel en een rijontzegging van vier jaar geëist. 

Vader Jeppe (41) en zoontje Mees (6) fietsten op vrijdag 13 oktober op de Langevieleweg in Middelburg toen ze werden geraakt door een auto. De slachtoffers belandden hard op het wegdek en raakten ernstig gewond. 

Traumahelikopters
Het kindje werd na het ongeluk met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. De vader moest met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ze liepen beiden botbreuken en hersenletsel op.

Volgens de officier van justitie was de automobilist onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek dat hij twee keer meer ophad dan is toegestaan. Ook zou hij te hard hebben gereden. Bij een inhaalmanoeuvre ging het fout. Hij zag de fietsers, die op dat moment de weg overstaken, te laat en botste er bovenop.

De automobilist werd na het ongeluk aangehouden en heeft in voorarrest gezeten. Hij is al eerder veroordeeld voor dronken rijden en kreeg ook al een keer  tbs opgelegd voor een misdrijf. In januari besloot de rechtbank in Middelburg dat de verdachte zijn proces in vrijheid mocht afwachten. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.