Oplossing voor Gemertse hangjongeren die overal worden weggestuurd - Omroep Brabant

Oplossing voor Gemertse hangjongeren die overal worden weggestuurd

9 juli 2018 om 15:35
nl
Een container met bankjes en tafeltjes. Dat moet het nieuwe onderkomen worden voor jeugd in Gemert. De hangplek moet ervoor zorgen dat er minder overlast is in wijken en parken.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

Jongerenwerkers zijn blij met de donkerblauwe container. "Jongeren maken ook gewoon deel uit van de maatschappij, dan mag er best iets gebeuren op facilitair gebied", zegt de trotse bedenker Vic van Dijk. "Dat hebben we op deze manier proberen te tackelen."

Politie stuurt jeugd weg
De plaatselijke jeugd gaf aan de jeugdwerkers aan dat ze overal worden weggestuurd. Een favoriete hangplek is de Kloostertuin, op steenworpafstand van de container. Daar werden ze echter weggestuurd. "Toen zijn we met een aantal jongeren om tafel gaan zitten en op dit idee uitgekomen", aldus Van Dijk.

Alleen stille getuigen laten zien dat er al gebruik van is gemaakt. Bierdopjes, sigarettenpeuken en vlekken op de tafels laten zien dat jongeren de plek al weten te vinden.  Van Dijk: "Hier hoeven ze niet bang te zijn om weggestuurd te worden."

Lekker thuis roken
Een passerende man zag het ding vorige week geplaatst worden. "Eerst zaten ze altijd in de Kloostertuin, maar daar werden ze weggejaagd", vertelt hij. "Ik heb er helemaal geen last van." Toch zal hij niet 's avonds een sigaretje mee gaan roken met de jeugd. "Dat doe ik lekker thuis."

In de Kloostertuin wandelt een vrouw met haar hond. "Ik had geen last van hangjongeren hier. Ik zou niet weten waarvoor ze dat ding daar neer hebben gezet."

Het is de bedoeling dat de container om de drie/vier maanden van plek wisselt. Zodat er in de hele gemeente Gemert-Bakel gebruik van kan worden gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.