Video

'Mama ga weg!' Dertigste Brakkenfestival in Breda van start voor duizenden kinderen

9 juli 2018 om 15:41
nl
8500 kinderen, 600 kilo friet en harde muziek. Voor Bredase kinderen is maandag misschien wel de leukste week van het jaar van start gegaan. De zomervakantie is begonnen en dus is het tijd voor het Brakkenfestival.
Profielfoto van de Graaf Martijn
Geschreven door
de Graaf Martijn

Om half tien opende burgemeester Depla het festival. De kinderen kunnen er kiezen uit meer dan tachtig activiteiten. Van voetballen tot koekjes bakken en van het springkussen tot bloemschikken. Het is allemaal mogelijk. Shirley van den Heiden ging er als kind zelf heen, nu brengt ze haar eigen kinderen er voor het eerst naartoe.

 

 

 

Overigens wil ook de dochter van Shirley dat zij weggaat, net als Shirley dat vroeger wilde. Wat dat betreft is er in 30 jaar tijd weinig veranderd.

 

Wat wel veranderd is, is het aantal deelnemende kinderen. 22 in 1988,  bijna 9 duizend kinderen dit jaar. Ruim 200 vrijwilligers zijn er betrokken bij het jubilerende festival.  Simon Micallef is zo'n vrijwilliger.

 

Het evenement is voor sportverenigingen ook een mooie gelegenheid om zich voor te stellen aan potentiële nieuwe leden. Tafeltennisvereniging Belcrum is zo'n vereniging die daar al jarenlang gretig gebruik van maakt. Maar het festival is er natuurlijk vooral voor de kinderen. En die genieten volop.

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.