Stef Clement won tien jaar geleden op Tour-parcours, maar baas kwam uit 'kwaaiigheid niet kijken' - Omroep Brabant
Video

Stef Clement won tien jaar geleden op Tour-parcours, maar baas kwam uit 'kwaaiigheid niet kijken'

9 juli 2018 om 17:30
nl
Stef Clement won bijna tien jaar geleden Chrono des Nations, een tijdrit in de regio waar nu de Tour de France rondtrekt. Maandagmiddag rijden alle renners in de tour een tijdrit, als ploeg. Clement ziet dat vanaf de bank op tv, want door een blessure is hij er niet bij.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Het was een week of drie na de wereldkampioenschappen. De allerlaatste wedstrijd van het seizoen, maar ook mijn allerlaatste wedstrijd voor de ploeg. Dat was toen Bouygues Telecom, nu Direct Energie. Het was mijn eerste profploeg”, kijkt Clement in het Omroep Brabant-programma Afslag Zuid tien jaar terug in de tijd.

De huidige renner van Team LottoNL-Jumbo nam afscheid in stijl, met winst. “Ik had wel ruzie met mijn baas op dat moment, omdat ik weg zou gaan. Uit kwaaiigheid is hij niet komen kijken. Toen kwam er iemand uit het publiek met aan de telefoon Jean-René Bernaudeau. Ik kon horen dat hij hevig geëmotioneerd was.”

Ploegentijdrit
Waar Clement in 2008 de individuele tijdrit won, was er maandag een ploegentijdrit. “Ik ben zelf nooit één van de uitblinkers in een ploegentijdrit. Maar ik ben wel iemand waar ze op kunnen rekenen. Op negen van de tien dagen ben ik een belangrijke schakel tussen de sterke jongens in. Dit was één van de dagen waarvoor ik eigenlijk was meegenomen naar de Tour.”

“Een individuele tijdrit is een stuk makkelijker”, legt Clement uit. “Nu zit je met acht renners met je handen in een beugeltje. Met alles wat je doet, moet je rekening houden met zeven jongens. Het is dus niet het verstand op nul. Het belangrijkste voor de meeste ploegen is zorgen dat de klassementsrenners zo snel mogelijk bij de finish komen.”

Blessure
Clement staat voorlopig zelf nog aan de kant. Duidelijkheid over zijn rugproblemen kan de Bredase renner nog niet geven. “We zijn druk bezig met onderzoeken. Het is een ingewikkeld probleem. Maar we lijken op de goede weg, de pijn wordt al een stuk minder. Maar we doen pas uitspraken aks we zeker weten wat het is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.