Video

Aspergeboer Eddy is bestolen van tachtig sproeiers: 'Verschrikkelijk tijdens deze droogte'

9 juli 2018 om 18:03
nl
Aspergeboer Eddy van Gennep uit Geldrop kwam maandagochtend voor een onaangename verrassing te staan. Toen hij zijn planten water wilde geven, bleek dat alle sproeikoppen van zijn waterinstallatie gestolen waren.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Het is de laatste weken erg droog op het land. Door de aanhoudende warmte en het tekort aan water hebben boeren het erg lastig. En daar kwam maandagochtend voor Van Gennep nog een schepje bovenop. Alle sproei-installaties waren gestolen. 

De sproeikoppen waren van ijzer, maar hadden een koperachtige kleur. "Hierdoor kunnen de dieven gedacht hebben dat het alles bij elkaar een buit was met een flinke waarde", zegt Van Gennep. "IJzer is, helaas voor hen, veel minder waard." 

Lopen voor je buit
De sproeisystemen kunnen door middel van een simpele koppeling losgehaald worden. De dieven hadden dus een makkelijke buit. Elke 16 meter heeft de aspergeboer zo'n sproeier op zijn veld staan. In totaal zijn er 80 sproeiers weggehaald. "De dieven hebben dus een flink eind moeten lopen om alles mee te nemen." 

Inmiddels zijn alle koppen vervangen door plastic varianten. "Ik heb er dit keer maar plastic koppen opgezet in de hoop dat die niet interessant genoeg zijn om mee te nemen."

Melden bij de politie
In totaal is er voor 1200 euro aan materiaal gestolen van de boer. "Blijf gewoon van andermans spullen af. Mocht er iemand een grote partij aangeboden krijgen, meld het dan even bij de politie. Waarschijnlijk wordt de buit aangeboden aan een ijzerboer." 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.