Video

'Er komt wel wat emotie los', Belgische profvoetballers in Brabant kijken uit naar halve finale WK

10 juli 2018 om 16:30
nl
België is in de ban van het WK, dinsdagavond speelt de nationale ploeg de halve finale tegen Frankrijk. Belgische spelers die in Brabant actief zijn staan vandaag op het veld, maar in gedachten zijn ze bij de halve eindstrijd.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Tibeau Swinnen traint dinsdag twee keer bij Helmond Sport, maar daar is hij eigenlijk niet echt mee bezig. "Na de trainingen ga ik gelijk in de auto naar huis. Ik ga in België de wedstrijd meepikken, dat geeft toch een ander gevoel. Ik ben toch wel een beetje zenuwachtig. Je maakt het niet vaak mee, zeker België niet. Dit is wel iets speciaals."

Tijdens het seizoen in Nederland kijken mensen vanaf de tribune naar Swinnen, nu juicht hij zelf voor andere spelers. "Ik denk dat ik even hard schreeuw als de mensen op de tribune. Er komt wel wat emotie bij los. Toen we wonnen van Brazilië zijn er wel een aantal strijdkreten uitgekomen."

 

'België op de kaart'
Dylan Seys moet nog even in overleg met zijn nieuwe trainer Fred Grim. RKC Waalwijk speelt dinsdagavond een oefenwedstrijd in België. De wedstrijd is een half uur vervroegd, zodat supporters na het oefenduel tussen RKC en Zulte Waregem gewoon naar de WK-wedstrijd kunnen kijken. 

"Het kan zijn dat ik met de auto naar Zulte Waregem rij, een training en wedstrijd en dan gelijk doorrijden en met familie kijken naar België." Seys zit dan als een echte supporter voor de tv. "Zeker. Het is mijn land. Ik denk dat ook de mensen die niet naar voetbal kijken, België supporteren. Het is een groot feest."

"Ik reken erop dat ze wereldkampioen worden", zegt Seys stellig. "Ze hebben genoeg kwaliteiten. Het is wel heerlijk hoe de ploeg België op de kaart plaatst. Chapeau."

 

'Beste voetbal'
Gill Swerts, voormalig speler van NAC Breda, zei voor de start van het WK al dat hij rekende op minimaal een halve finale voor België. Nu is er hoop op de finale en de wereldtitel. "Ik verwacht een hele saaie wedstrijd. De Fransen spelen heel resultaatgericht. Die willen één keer scoren en de wedstrijd op slot gooien. Daar ben ik bang voor."

Als het tot een uitschakeling van België komt, mag België toch trots zijn op de ploeg. "Dan is het WK alsnog geslaagd. Omdat we het mooiste voetbal van het toernooi hebben gespeeld. Daarom zou een finaleplaats ook terecht zijn. Ze hebben het hele toernooi mooi voetbal gespeeld. Het mooiste zou zijn een finale tussen België en Engeland. Twee jonge ploegen. En Engeland is dit toernooi ook van eigen kracht uitgegaan."

Swerts is in het begin van de middag nog niet gespannen. "Maar dat komt nog wel. Dat was bij de vorige twee wedstrijden ook zo."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.