Geen pensioen voor Remko de politiehond, hij gaat gevangenen bewaken in Miami - Omroep Brabant

Geen pensioen voor Remko de politiehond, hij gaat gevangenen bewaken in Miami

10 juli 2018 om 11:43
Vier jaar lang had politieagent Frans Luijten uit Valkenswaard diensthond Remko onder zijn hoede. Nu Remko in Nederland zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, staat hij voor een unieke transfer. De hond vertrekt op korte termijn naar Miami om daar in de staatsgevangenis zijn 'carrière’ voort te zetten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Frans is trots op de hond waarmee hij tot twee jaar terug intensief samenwerkte. Zeker omdat Remko op 8-jarige leeftijd nog de kans krijgt op een nieuw avontuur. “Amerikanen hebben speciale scouts die in Nederland naar jonge honden speuren. Maar dat ze een oudere hond met deze staat van dienst willen, is uniek.”

De tekst gaat verder onder de foto.


Politiehonden gaan in Nederland met pensioen als ze tussen de 8 en 10 jaar oud zijn. Het werk wordt dan namelijk te zwaar. Maar voor de klus in Miami is Remko nog energiek en fit genoeg. Hij zal daar op gevangenen moeten letten. 

Trots
Frans weet dat hij zijn maatje niet meer zal zien nu die naar Amerika vertrekt. En dat doet pijn, maar Frans is vooral trots. “Remko is een echte werkhond. Als hij niks meer mag doen, wordt hij ongelukkig. Voor hem is dit dus een hele mooie kans en die gun ik hem van harte.”

Remko vertrekt op korte termijn naar Amerika. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...