Pelgrims op bezoek bij Peerke Donders: 'Einfach toll!' - Omroep Brabant
Video

Pelgrims op bezoek bij Peerke Donders: 'Einfach toll!'

10 juli 2018 om 14:44
nl
Peerke Donders uit Tilburg is tot vér buiten Brabant bekend. Zijn werk met Lepra-patienten in Suriname inspireert gelovigen nog steeds. Daarom bezochten zo'n vijftig bedevaarders uit de hele wereld vandaag zijn bedevaartsoord.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

De pelgrims uit onder andere Indonesië, Duitsland en Madagascar zijn de bus amper uit of de fototoestellen komen tevoorschijn. Zelfs de bewegwijzeringsborden lichten op door de flitsen. "Einfach toll", vindt Anneliese (75) uit Duitsland het. Zij en de andere bezoekers zijn blij om deze plek te bezoeken, omdat ze lid zijn van de redemptoristen, de orde waar Donders ook bij hoorde.

'Een held'
Voor redemptoristen is Peerke Donders 'een held'. "Dat klinkt misschien verdacht uit mijn mond", lacht Paul Spapens van het Peerke Dondersmuseum. De zalig verklaarde Tilburger is zo nog iedere dag een inspiratie voor gelovigen. "We moeten er samen iets moois van maken, bij ons in Brabant en in de rest van de wereld", aldus Spapens.

Johannes (29) uit Indonesië vindt de geboorteplek en het museum van Peer Donders inspirerend. "Hopelijk kunnen we zoiets ook in Indonesië gaan bouwen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.