Hondenvierdaagse in Grave: vier dagen wandelen met de hond voor het goede doel

11 juli 2018 om 00:05
nl
De avondvierdaagse voor kinderen kennen we allemaal. Maar in Grave hebben ze er een variant op gemaakt: de hondenvierdaagse. Dinsdag was de eerste avond. Zo’n dertig honden doen mee, met hun baasjes uiteraard. Ze liepen afstanden van vier tot zes kilometer. Ze betalen een kleine bijdrage, voor het goede doel: De stichting Hulphond.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

De honden moeten tussendoor natuurlijk wel even rusten en drinken en dat doen ze bij zorgcomplex Catharinahof. Een van de bewoonsters komt even kijken. Ze vindt het prachtig: "Twee jaar terug was er een hondje, een puppy. Die had ik op schoot, heb ik zitten knuffelen. Vorig jaar kwam ie terug en hij kwam weer naar mij."

Gromt en blaft
De organisatie Walk the dog houdt de hondenvierdaagse nu voor de zevende keer. Medewerker Christan Leenders van Walk the Dog: "Alle rassen lopen door elkaar heen, lekker los. Het gromt en blaft wel eens een beetje."

Hans Beekman is met Boy en Loena naar de hondenvierdaagse gekomen: "We hebben hier in Grave natuurlijk een mooi buitengebied, met veel water en bos. En daar kunnen de honden lekker los lopen. Die beesten zijn vanavond als we thuis komen helemaal afgebrand."

Rosanne en Wout lopen met de golden retrievers Jet en Gilles. En dat valt vooral voor Wout niet mee: "Jet die kan wel een beetje gaan trekken", zegt Wout. "Dan moet ik hem met de riem vastpakken. Maar ik denk wel dat Jet sterker is, die trekt heel hard."

De hondenvierdaagse is nog tot en met vrijdag. Voor 3 euro per avond kun je meedoen. Aanmelden kan hier. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.