Medische campus op terrein voormalig Land van Ooit biedt werk aan 300 mensen

11 juli 2018 om 16:55
nl
Op het terrein in Drunen waar vroeger het Land van Ooit was komen definitief een medische campus en een woongebied met appartementen en patiowoningen. Daar tussenin komt een parkachtig landschap. Het kasteel van het Land van Ooit zal mogelijk behouden blijven. Op het terrein zullen straks 300 nieuwe arbeidsplaatsen zijn.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Anderhalf jaar geleden werd bekend dat in het gebied zorgappartementen zouden komen en een diagnostische centrum. Ontwikkelaar Kelders Senior Group denkt nu aan een high tech medische campus voor de preventieve gezondheidszorg. 

Genezing van ziekten
Volgens de uitgewerkte plannen komt er een hoogwaardig diagnostisch centrum met een second opinion kliniek en een geavanceerd medisch-wetenschappelijk onderzoekscentrum. Dit centrum richt zich in eerste instantie op onderzoek naar genezing van de ziekte van Parkinson, Alzheimer, ALS en MS door de ontwikkeling van medicijnen en behandelmethoden. 

De plannenmakers willen ook bedrijven gaan aantrekken die zich richten op de ontwikkeling en productie van medische apparatuur voor de preventieve gezondheidszorg. De campus krijgt zo’n driehonderd arbeidsplaatsen.  

Kasteel wordt huiskamer
In het woongebied wordt een hoogwaardige woon- en leefomgeving ontwikkeld met in het hart daarvan kasteel Steenenburg. Het kasteel vormt de huiskamer van het gebied. Hier kunnen bewoners, werknemers, toeristen en patiënten ontspannen en genieten van de cultuurhistorische en natuurlijke omgeving.

Op het open veld ten westen van de Kasteellaan worden 120 appartementen gebouwd met een residentiële uitstraling. Ten oosten van het kasteel, op het huidige parkeerterrein aan de Vimmerik, worden drie hoven met circa 46 patiowoningen ontwikkeld. Die worden omringd door bos en kijken uit over de vijver. 

De gemeenteraad van Heusden beslist over enkele maanden of het plan door kan gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.