Water blijft uit de kraan stromen: Brabant Water kan vraag prima aan ondanks de droogte

11 juli 2018 om 18:15
nl
Al weken lang is het kurkdroog in Brabant en valt er bijna geen druppel regen. Maar bij waterbedrijf Brabant Water hebben ze ruim voldoende water om alle huishoudens van water te voorzien. En als de vraag toeneemt wordt er wat extra water opgepompt.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Rode, blauwe en gele streepjes op een computermonitor bij Brabant Water in Tilburg geven aan hoe het verbruik is en hoe groot de watervoorraad. "Er is ondanks de droogte, geen enkel probleem om Brabant van water te voorzien", zegt technische medewerker Frank Nass. 

Bij het waterbedrijf wordt de vraag naar water dag en nacht nauwlettend bijgehouden.

Dertig locaties
Op dertig plekken in Brabant heeft Brabant Water kantoren en zuiveringsinstallaties. Daar wordt het grondwater geschikt gemaakt als drinkwater uit de kraan. Zo wordt de kalk uit het water gehaald. De droge periode zorgt voor het waterbedrijf niet voor problemen. Er is meer dan voldoende grondwater.

Zuinig aan
Dat er genoeg grondwater is in Brabant wil niet zeggen dat de consument niet zuinig met water moet omspringen. Om te voorkomen dat de vraag te groot wordt, roept het waterbedrijf mensen op om zuinig met water om te springen in deze droge periode. Zoals korter douchen, de auto even niet wassen en het water uit het kinderbadje gebruiken voor de plantjes. Al die kleine beetjes helpen.

Overigens is Brabant Water vol lof over de Brabanders. "Wij krijgen veel begripvolle en sympathieke reacties van mensen", zegt woordvoerder Ilse de Groot: "Wat ook helpt is dat veel Brabanders nu op vakantie zijn, daardoor is de vraag naar water zelfs weer gedaald en minder hoog dan werd verwacht". 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!