Justitie niet eens met lage straf voor man die Henriëtte en Bert in Tilburg doodreed

TILBURG - Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de uitspraak in de strafzaak rond een ongeluk op de Bredaseweg in Tilburg waarbij een echtpaar om het leven kwam. Tilburger Faisal D. werd tot 108 dagen gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur veroordeeld. Justitie gaat in hoger beroep. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Henriëtte (59) en Bert (62) staken op 27 oktober 2016 nietsvermoedend de Bredaseweg over in Tilburg. Rond acht uur werden zij geschept door Faisal D.. Hij reed door en werd later samen met zijn broer, die de eigenaar van de auto was, door de politie aangehouden. De twee leerkrachten uit Rijen waren op slag dood.

LEES OOK: Slachtoffers dodelijk ongeval Tilburg waren leerkrachten uit Rijen, man zou 40-jarig jubileum vieren

Straf fors lager
De rechter stelde twee weken geleden dat D. te hard reed én niet goed oplette. Dat maakte hem schuldig aan het ongeluk. Hij hoefde echter niet terug naar de gevangenis, omdat de opgelegde celstraf net zolang is als het voorarrest al duurde. De straf was fors lager dan de eis van de officier van justitie. Die wilde D. meer dan een jaar de cel in. De uitspraak zorgde voor grote verontwaardiging.

LEES OOK: Faisal D. reed echtpaar uit Rijen dood en wordt veroordeeld, maar hij hoeft niet terug de cel in

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zegt woensdag tegen het Brabants Dagblad dat ze het niet eens zijn met de mate van schuld die de rechtbank de verdachte toerekent. "Wij rekenen de verdachte het ongeval zwaarder aan dan de rechtbank dat doet." Daarom gaat het OM in beroep.

 

Deel dit artikel: