Belgische vlag halfstok bij parochie Nieuwkuijk: 'Er kwam een kink in de kabel, dus ook in de vlag'

11 juli 2018 om 19:57
nl
Hij had het zo graag anders gezien. Zijn vaderland stond na ruim dertig jaar weer in de halve finale op het WK voetbal. Maar de Rode Duivels verloren. Een grote teleurstelling voor David Lebrun, de pastoor van Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg. En dus hangt de Belgische vlag halfstok bij de parochie in Nieuwkuijk.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Hij wordt niet spontaan geknuffeld of getroost in het dorp. “Maar ik ben dan ook niet zo’n knuffelpastoor”, vertelt hij. “Ik ben ook niet in diepe rouw, maar vind het wel heel jammer. Ik had een ander einde verwacht.”

Want wat was hij de afgelopen tijd trots op het Belgische elftal. Om dat te laten zien, hing hij de vlag uit. “We waren op de goede weg, hè. Maar gisteravond kwam er een kink in de kabel. Dan ook maar in de vlag.” Dus ging dinsdagavond direct na het duel de vlag halfstok.

Niet weer zo lang wachten
België verloor met 1-0 van Frankrijk. Het was voor het eerst sinds 1986 dat de Rode Duivels weer in de halve finale van het WK stonden. Lebrun hoopt niet dat hij weer ruim dertig jaar moet wachten.

“Het liefst niet, hè. Ze moeten zich nu beetje oppeppen, zodat ze er de volgende keer weer bij zijn. Maar ze komen eerst zaterdag nog in actie. We kunnen nog steeds een riante derde plaats halen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.