Laura (24) uit Werkendam dood gevonden in Utrechtse woning, man (31) opgepakt - Omroep Brabant

Laura (24) uit Werkendam dood gevonden in Utrechtse woning, man (31) opgepakt

11 juli 2018 om 22:48
nl
De 24-jarige Laura Korsman uit Werkendam is woensdag dood gevonden in haar woning in Utrecht. De politie bevestigt dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 31-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Agenten en rechercheurs zijn de hele woensdag druk geweest met sporenonderzoek in en om het studentenhuis aan de Bosboomstraat, waar Laura woonde. Lange tijd wilde de politie niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer, maar bronnen uit de buurt wisten snel te melden dat haar stalkende ex-vriend verantwoordelijk zou zijn.

Relatie beëindigd
Laura had zo'n twee weken geleden de relatie beëindigd en sindsdien zou de man haar lastigvallen en bedreigen, vertelt buurman en snackbar-eigenaar Roy van Leeuwen tegen RTV Utrecht. De politie is volgens hem al enkele keren langsgekomen. Roy herkende de auto die woensdagmiddag staande werd gehouden in Nieuwegein als de auto van de stalkende ex. De verdachte is aangehouden door agenten met kogelwerende vesten.

Voor het huis zijn inmiddels bloemen neergelegd. Ook schrijven buren kaartjes die gericht zijn aan Laura en haar nabestaanden.

De studente kwam oorspronkelijk uit Werkendam. Ze is oud-lid van de Biesboschzwemmers. De club reageert op haar site op het nieuws. De zwemvereniging wenst haar nabestaanden 'heel veel sterkte in deze moeilijke tijd'. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.