Thomas (11) is één van de jongste deelnemers van de Vierdaagse: 'Ik heb er zin in'

11 juli 2018 om 22:29
nl
“Ik heb al 255 kilometer in de benen”, vertelt hij trots. Thomas Overdijk uit Lieshout moet ook wel flink oefenen, want hij loopt volgende week de Nijmeegse Vierdaagse. Met zijn 11 jaar is hij één van de jongste deelnemers. Hij zit samen met 97 anderen in het #Vteam, een groep met kinderen die voor het eerst aan het wandelevenement meedoen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Ik heb er ontzettend veel zin in”, roept hij enthousiast uit. Hij gaat de dertig kilometer lopen en kijkt het meest uit naar de intocht. “Papa zegt dat dit het mooiste stukje is.” En zijn vader kan het weten, want die loopt de Vierdaagse zelf voor de 23e keer.

'Leuke sfeer'
Dat het loopvirus is overgeslagen, is dus niet zo gek. Al van jongs af aan stond hij met zijn moeder langs de kant. “Er is echt heel veel sfeer, er zijn veel mensen en het is gewoon heel leuk. Iedereen moedigt je aan, zeker als je zo jong bent”, verwacht Thomas.

Maar zijn eerste keer loopt hij niet met zijn vader. “Ik wilde met het #Vteam meelopen, omdat het me leuk leek om samen te lopen en meer vrienden te krijgen.” De kinderen hebben elkaar al leren kennen bij verschillende activiteiten. Vlogs
Het #Vteam maakt tijdens de Vierdaagse reportages, vlogs en livestreams. Ze delen dan hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. “Dat vind ik ook belangrijke onderwerpen. Niemand verdient het om in oorlog te leven. En iedereen moet de vrijheid hebben om te kunnen zeggen wat hij of zij wil.” De jonge wandelaars zijn te volgen via Vteam.tv.

Hij heeft al flink geoefend voor het wandelevenement. “De eerste tocht was van Lieshout naar Stiphout en weer terug. Dat is dertien kilometer. Het viel me mee en tegen. Tegen omdat ik toen nog slechte schoenen had en daardoor pijnlijke voeten kreeg. Het viel ook mee, omdat ik in de pauze een ijsje kreeg.”

Sowieso tien keer
Dat ijsje wacht ook op hem als hij de Vierdaagse uitloopt. Of hij uiteindelijk zijn vader overtreft met het aantal deelnames, weet hij nog niet. “Ik wil het sowieso tien keer doen, maar laat ik eerst maar eens kijken hoe de eerste keer bevalt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.