'Veel te jong uit het leven gerukt', verdriet bij zwemvereniging na overlijden van oud-lid Laura - Omroep Brabant

'Veel te jong uit het leven gerukt', verdriet bij zwemvereniging na overlijden van oud-lid Laura

12 juli 2018 om 09:54
nl
Het verdriet is groot bij De Biesboschzwemmers in Werkendam. Laura Korsman, die woensdag door een misdrijf om het leven kwam in Utrecht, was lid van deze vereniging. "Woorden schieten tekort."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Korsman zwom van 2004 tot en met 2011 bij de Biesboschzwemmers. Ze stopte vanwege haar studie verpleegkunde. "Laura zwom zowel in het zwembad als in het open water", laat de vereniging weten op de website. "Ze heeft samen met enkele andere zwemsters nog clubrecords gezwommen. Daarnaast staat ze ook nog vermeld in de ranglijsten op de langere en zwaardere zwemnummers."

Een woordvoerder van de Biesboschzwemmers laat weten dat Laura met haar familie 'altijd zeer betrokken was' bij de vereniging. "Het bericht van haar overlijden kwam dan ook als een schok bij ons binnen. Daarom vonden wij het gepast om met een kort bericht op onze website steun te betuigen aan de familie." 

Wachten op privacy instellingen...

'Van dichtbij meegemaakt'
Leo noemt het bericht over Korsmans overlijden 'onvoorstelbaar' en 'ongelooflijk'. Hij is de vader van een zwemster waar Korsman veel mee optrok en samen wedstrijden mee zwom. "Ik heb hen regelmatig naar wedstrijden en trainingen gereden en Laura van dichtbij meegemaakt. Woorden schieten tekort, tranen wellen op."

Ook Frank reageert verslagen. "Veel te jong uit het leven gerukt door zinloos geweld." Ria spreekt van een 'afschuwelijk bericht' en wenst alle betrokkenen 'heel veel sterkte in deze moeilijke tijd'. Cor en Henriëtte vielen stil toen dit trieste bericht hen bereikte. "Woorden hebben we eigenlijk niet..."

Anouk leerde Laura zo’n negen jaar geleden kennen via het zwemmen, al waren ze niet lid van dezelfde vereniging. “We hadden een heel goede klik”, vertelt ze. “Ik herinner me haar als een hele lieve, gezellig en spontane meid.” Het overlijden van Korsman kwam dan ook als een schok voor haar. “Laura was een heel leuk mens, ze zal enorm gemist worden.”

Condoleanceregister
Korsman werkte bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daar werkte ze samen met onder andere Jeannette. Ook zij condoleert de familie en vrienden van Korsman. "Wij, collega's van het Antonius, zijn ook verdrietig om het verlies van Laura."

Op Mensenlinq is een condoleanceregister voor de vrouw uit Werkendam geopend. Daar reageert onder andere Franciska. "Verbijsterd, geschokt. Zo’n lieve meid, in de bloei van je leven. Zo onrechtvaardig... geen woorden voor." 

Aanhouding
Bij het huis in Utrecht waar Korsman woonde, zijn bloemen en kaarten neergelegd. 

In verband met het overlijden van Korsman is een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Het zou volgens buurtbewoners gaan om haar stalkende ex-vriend. Korsman had zo'n twee weken geleden de relatie beëindigd. Sindsdien zou de man haar lastigvallen en bedreigen. Volgens RTV Utrecht 'vreesde Korsman al langer voor haar leven'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.