15-jarige en 18-jarige opgepakt voor betrokkenheid grote brand Hogeschool Avans

12 juli 2018 om 16:39
De rook was in de verre omtrek te zien. (Foto: Ronald Kuypers)
De rook was in de verre omtrek te zien. (Foto: Ronald Kuypers)
Een 18-jarige jongen uit Rosmalen en een 15-jarige jongen uit Den Bosch zijn deze week aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in het gebouw van de Avans Kunstacademie aan de Parallelweg in Den Bosch. Beide jongeren zijn donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De brand in het gebouw van Avans vond afgelopen zondag plaats.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De 15-jarige verdachte is donderdag door de rechter-commissaris vrijgelaten, de 18-jarige blijft nog een week in voorarrest. Beiden worden verdacht van brandstichting. 

Vrijwillig
Uit politieonderzoek kwam naar voren dat er sprake was van brandstichting. In de loop van maandag meldde de 18-jarige jongen uit Rosmalen zich samen met zijn moeder bij de recherche. Hij gaf aan meer van de brand te weten en is daarop aangehouden. Tegelijkertijd kwam de 15-jarige jongen uit Den Bosch in beeld. Hij is woensdagochtend aangehouden.  

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Rookwolken
De brand bij Avans Hogeschool aan de Parallelweg in Den Bosch brak zondagmiddag rond kwart over twee brand uit. De brandweer zette drie bluswagens en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. De rookwolken waren in de verre omgeving te zien. Het treinverkeer van en naar Den Bosch werd zelfs enige tijd stilgelegd. Er waren geen mensen in het pand aanwezig. 

Het politieonderzoek is nog niet afgerond. 

Wachten op privacy instellingen...