Ex-vriend verdacht van doden Laura (24), hij zat eerder vast voor stalking - Omroep Brabant
Video

Ex-vriend verdacht van doden Laura (24), hij zat eerder vast voor stalking

12 juli 2018 om 18:40
nl
Sam G., de ex-vriend van Laura Korsman uit Werkendam, wordt door de politie verdacht van haar dood. De politie bevestigt in een persverklaring bovendien dat Laura bij de politie heeft gemeld dat ze werd gestalkt. Dat stalken ging volgens bronnen van RTV Utrecht zo ver, dat ze al weken niet meer 's avonds alleen over straat durfde. De 31-jarige man uit Nieuwegein zou op de fatale ochtend nog bij het huis van Laura zijn geweest.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Volgens de politie waren er al meerdere maatregelen genomen om het stalken te stoppen. Zo zou Laura een alarmknop hebben gekregen. Ook werd haar ex-vriend al een keer aangehouden voor stalking. Hij moest toen drie dagen in hechtenis zitten. Bovendien kreeg hij een contact- en locatieverbod en moest hij voor de rechter komen.

Het stel had al drie jaar een relatie, die ontstond in het uitgaansleven van Utrecht. De opgepakte ex draaide als dj op feesten in de stad, aldus RTV Utrecht. Kort geleden beëindigde Laura de relatie, waarna G. haar begon te stalken.

'Tikken gehad'
Roy van Leeuwen, snackbareigenaar en buurman van Laura, verklaart dat hij Laura onlangs nog met een blauw oog zag lopen. "Ze had duidelijk tikken gehad, maar zei er verder weinig over. Ik heb er verder ook niet uitgebreid naar gevraagd. Dat zijn mijn zaken niet. Ik had wel met dat meisje te doen.’ Volgens Van Leeuwen was de politie al meerdere keren bij haar langs geweest.

Een andere buurman verklaart dat de ex-vriend een keer bij hem aanbelde met het smoesje dat hij zijn sleutel was vergeten. De buurman stuurde hem toen weg. Door de intimidatie durfde Laura al weken niet meer 's avonds alleen over straat. Vrienden en huisgenoten gingen altijd met haar mee. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.