Yuri van Gelder 'turnt' in vrije tijd in zee, op het dak en in de boom: 'Echt heel leuk'

WAALWIJK - Yuri van Gelder timmert weer hard aan de weg als turner, hij zet alles op alles om de Olympische Spelen van 2020 te halen. Ook in zijn vrije tijd is de turner uit Waalwijk altijd bezig, met calisthenics. Een vorm van trainen met je lichaamsgewicht.

Van Gelder, die aangeeft dat het sportief 'erg goed' gaat, heeft nu een weekje rust. Maar ook tijdens zijn vrije week traint hij zijn lichaam. Op een filmpje is te zien dat hij in een lift zijn oefeningen doet, terwijl hij eerder al foto's plaatste waarop hij te zien is terwijl hij in de zee op palen staat, in een boom hangt en op een dakrand een gewaagde positie inneemt.

'Soort streetwork'
"Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in calisthenics. Je traint met je eigen lichaamsgewicht. Het is een soort streetwork", legt Van Gelder uit. Calisthenics is afgeleid uit het Grieks: 'Kalos' staat voor mooi en 'Sthénos' betekent kracht. Het gaat niet alleen om kracht, maar ook om uitvoering. "Het is echt heel leuk."

 

yurivangelder

We arrived in Mersin at 03:15h at Night.. So we missed the morning training and instead we did some #StreetWorkout #Gymnastics #Calisthenics 🔥

 

 

 

 

yurivangelder

#Extreme #Gymnastics, #Calisthenics, #StreetWorkout #focus #InControl👊 This was the best view in Town #guimaraes 😁 #Do #or #Die 😁 #Adrenaline #Rush, #rooftop #chilling 😎 Just because it was sunday ✌️now preparing for #next #competition #international in Turkey 👊 ps please don't worry everybody ! I thought about this shot and this was safe for Me to do 🔥😎

 

 

Meer over dit onderwerp:
TURNEN YURI VAN GELDER WAALWIJK