Maud is 12 en nu al de beste schoonspringster van het land

EINDHOVEN/GELDROP - Twaalf jaar is ze pas, maar nu al een van de beste schoonspringsters van Nederland. Maud uit Geldrop is zes dagen per week te vinden in zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. En dat trainen is niet onverdienstelijk want vorige maand haalde ze maar liefst drie gouden en één zilveren medaille binnen op het Nederlands Kampioenschap.

En die prijzen zijn de burgemeester van Geldrop ook niet ontgaan. Donderdag werd ze gehuldigd in haar woonplaats. Reden voor een feestje, maar 's avonds stond ze gewoon weer op de plank om te trainen. 

'Spannend en een kick'
"Ik vind het erg leuk om in het water te zijn. En elke keer kun je weer een stapje hoger. Elke keer weer iets nieuws en dat kan erg spannend zijn. Maar het is leuk om de kick te voelen dat je het hebt gedaan", geeft ze als uitleg waarom het zo'n leuke sport is.

Volgens haar moeder, Marcha van Kempen, zat de liefde voor het schoonspringen er al vanaf kleins af aan in. "Dat heeft ze van haar vader. Die deed het vroeger ook, in zijn studententijd." 

Tekst gaat verder onder de video.

[video:2809211]

Hoger doel
Dat Maud nu de beste van Nederland is, vindt ze leuk. Maar uiteindelijk heeft ze maar één doel voor ogen. "Ik hoop ooit op de Olympische Spelen te staan", zegt ze vol zelfvertrouwen. 

"Ik sta daar natuurlijk volledig achter. Ik ga er alles voor doen om haar te ondersteunen om haar doel te bereiken. Zij zet zich er vol voor in dus ik kan daar alleen maar achter staan", vult mama aan. "Het is fijn dat Maud nu zo'n positief uithangbord voor de sport is", gaat ze verder. 

"Weinig mensen zijn bekend met schoonspringen en nu Maud het zo goed doet hopen we op meer bekendheid en mogelijk zelfs een paar sponsoren."

Meer over dit onderwerp:
GELDROP SCHOONSPRINGEN MAUD VAN KEMPEN
Deel dit artikel: