Plofkraak op geldautomaat Roosendaal, gedupeerde huisartsenpraktijk heeft oplossing voor patiënten

ROOSENDAAL - Op een pinautomaat van de ABN AMRO in de President Kennedylaan in Roosendaal is vrijdagochtend rond kwart over vier een plofkraak gepleegd. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is de schade volgens de politie groot. Het gaat om een pinautomaat in een gebouw waar ook een apotheek en een huisartsenpraktijk zijn gevestigd. De pui van het gebouw is behoorlijk beschadigd.

Update:
De tijdelijke sluiting van de huisartsenpraktijk aan de Kennedylaan heeft niet geleid tot extra drukte op de Spoedeisende hulp van het Bravis Ziekenhuis. De huisartsen hebben inmiddels de opvang van hun patiënten goed geregeld. Zij kunnen maandag terecht in de praktijk Kroevenpoort aan de Eglantier.  

Noodoplossing
Twee andere praktijken in de buurt zijn gesloten in verband met vakantie, waardoor 10.000 mensen niet snel bij hun huisarts terechtkunnen. De praktijk gaat kijken naar een noodoplossing: mogelijk worden de werkzaamheden tijdelijk voortgezet in een ander pand. De apotheek gaat waarschijnlijk alleen open voor spoedmedicaties, aan de achterzijde van het gebouw moeten patiënten dan naar binnen.

Steunmuur beschadigd
Er zou sprake zijn van drie daders. Ze zijn er op scooters vandoor gegaan. Of er bij de plofkraak iets is buitgemaakt, is niet bekend. Omwonenden hebben een behoorlijke klap gehoord. "Ik zat rechtop in mijn bed", vertelt een vrouw.

[video:2809384]

De ontploffing zou onder meer een steunmuur in de huisartsenpraktijk flink beschadigd hebben. In de apotheek staat een laag water. 

Bomspecialisten
De omgeving is afgezet. De politie schakelde een explosievenverkenner in en hoort getuigen. Ook de brandweer werd uit voorzorg opgeroepen. 

Het is nog niet bekend wanneer de huisartsenpraktijk weer open kan. Mensen die meer informatie willen worden op de hoogte gehouden via de website praktijkkennedylaan.nl

[video:2809371]

 

 

Deel dit artikel: