Video

Eerste tien big data-studenten afgestudeerd, en allemaal hebben ze al een baan

13 juli 2018 om 11:45
nl
De eerste tien studenten die twee jaar geleden de masteropleiding Data Science and Entrepreneurship zijn gestart op de JADS Mariënburg in Den Bosch krijgen vandaag hun diploma. Ze hebben bijna allemaal al een baan. Twee jaar geleden gingen de TU Eindhoven en Tilburg University een samenwerking aan met de provincie en de gemeente Den Bosch om een gloednieuwe masteropleiding te starten. Nu is er het eerste resultaat.
Geschreven door

Zo'n veertig miljoen euro kostte de nieuwe universitaire studie die mensen opleidt om grote hoeveelheden gegevens, 'big data', te analyseren en te gelde te maken. Daar is enorme vraag naar in het bedrijfsleven. Dat weet ook Diederik, die werkt bij het Utrechtse bedrijf Simplxr. Hij is een van de tien afgestudeerden die vanavond zijn diploma ontvangt. Hij heeft zijn diploma nog niet opgehaald en het werk roept al. "Als ik vertel wat ik doe, roept iedereen meteen: 'Ho even! Jou moet ik hebben!'". 

De tekst gaat verder onder de video:

 

Booming
Diederik wilde zich na zijn studie Science, Business en Innovation specialiseren in Data Science, de wetenschap van grote hoeveelheden gegevens. Bij het bedrijf waar hij nu werkt, analyseert hij data voor bedrijven. Zijn kwaliteiten zijn niet onopgemerkt gebleven: "Mijn LinkedIn puilt nog steeds uit. Data Science is booming."

Proefkonijnen
Twee jaar geleden begon Diederik met twaalf medestudenten aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. "Ik was een proefkonijn, maar dat heb ik niet als iets slechts ervaren. We zijn begonnen met z'n dertienen. Dat betekent dat wij bijna één-op-één les hebben gehad. Dat is hartstikke fijn geweest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.