Video

'Ik zat rechtop in mijn bed', buurt schrikt wakker van plofkraak Roosendaal

13 juli 2018 om 10:33
nl
De gevel is naar de filistijnen, een steunmuur is kapot... De schade die de plofkraak - die in de nacht van donderdag op vrijdag werd gepleegd bij een gebouw in President Kennedylaan in Roosendaal - veroorzaakte, is groot. Buurtbewoners werden rond kwart over vier wakker van de knal.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"De ramen van mijn huis trilden ervan", vertelt een vrouw. "Ik zat rechtop in mijn bed."

Scheldkanonnade
Een buurtbewoner zag na de plofkraak 'drie mannen verdwijnen op een scooter'. "Ze hadden een sporttas bij zich waarin waarschijnlijk de buit zat." De politie kan nog niet bevestigen of er iets is buitgemaakt. 

Op het moment van de plofkraak werden er juist producten afgeleverd bij de apotheek. Volgens buurtbewoners hoorden zij een 'behoorlijke scheldkanonnade', richting de daders. 

Bij de plofkraak zijn geen gewonden gevallen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. ABN-AMR is van plan zo snel mogelijk een nieuwe geldautomaat te plaatsen. "Maar wat lastig is, is dat de bouwvak eraan komt."  

Laag water
In het gebouw waar de pinautomaat was geplaatst, zijn een apotheek en een huisartsenpost gevestigd. Die kunnen voorlopig niet open. Een steunmuur in de huisartsenpraktijk is flink beschadigd. In de apotheek staat een laag water. 

De huisartsenpraktijk blijft zeker tot en met komende week dicht. Dat is lastig, omdat twee andere praktijken in de buurt ook gesloten zijn vanwege de zomervakantie. Nu kunnen 10.000 mensen niet snel bij hun huisarts terecht. De praktijk gaat kijken naar een noodoplossing: mogelijk worden de werkzaamheden tijdelijk voortgezet in een ander pand. 

De apotheek gaat waarschijnlijk alleen open voor spoedmedicaties. Patiënten moeten dan via de achterkant het gebouw binnengaan.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.