Willem II trekt nog een Nieuw-Zeelander aan, doelman Michael Woud komt over van Sunderland

13 juli 2018 om 11:47
nl
Michael Woud heeft een contract getekend bij Willem II. De doelman uit Nieuw-Zeeland, ook in het bezit van een Nederlands paspoort, mag in Tilburg de strijd om een plek onder de lat aangaan met Mattijs Branderhorst en Timon Wellenreuther. De international komt over van het Engelse Sunderland AFC.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Woud heeft een handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. De Tricolores hebben een optie om de verbintenis met twee jaar te verlengen.

Technisch directeur Joris Mathijsen is in zijn nopjes met het vastleggen van de goalie. "Met Woud hebben we een talentvolle keeper in huis. Bovendien heeft Michael Nederlandse roots. De komende tijd zal Woud de concurrentie aangaan met onze huidige keepers."

Wachten op privacy instellingen...

International
De negentienjarige Woud speelde voor Nieuw-Zeeland onder 17 en onder 20. In juni van dit jaar maakte hij zijn debuut in de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. De teller staat voorlopig nog op één interland.

Woud is de tweede Nieuw-Zeelander die deze week zijn handtekening onder een Willem II-contract zette. Woensdag werd James McGarry aangetrokken als nieuwe linksback voor de ploeg van trainer Adrie Koster.

Selectie
Na het afgelopen seizoen vertrokken veel spelers bij Willem II. De Tilburgse club heeft sindsdien niet stilgezeten. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen heeft het naast de twee Nieuw-Zeelanders nog vijf andere spelers aan de selectie toegevoegd. De club versterkte zich deze zomer eerder al met Dimitris Kolovos, Thomas Meissner, Pol Llonch, Dries Saddiki en Atakan Akkaynak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.