Advocate van Angelo S. blij met jeugd-tbs: 'Die jongen heeft hulp nodig'

13 juli 2018 om 15:04
nl
Angelo S. kreeg vrijdagmiddag te horen dat hij voor doodslag op Savannah Dekker twee jaar de cel in moet en daarnaast jeugd-tbs krijgt opgelegd. De 17-jarige jongen uit Den Bosch heeft altijd ontkend iets met de dood van het meisje te maken te hebben, maar de rechter bevindt hem toch schuldig. Hoewel zijn advocaat betwijfelt of de veroordeling terecht is, is ze wel heel erg blij dat hij de straf krijgt. "Ik ben blij dat hij hulp krijgt, want die heeft hij nodig', zegt Fleur Zijderveld.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Tijdens de uitspraak van de rechter vrijdagmiddag bleek hoe complex het karakter van Angelo S. is. Zo blijkt hij een bindingsstoornis te hebben, en narcistische trekken te vertonen. Wanneer hij geconfronteerd wordt met afwijzing of gewezen wordt op tekortkomingen, gaat hij agressief gedrag vertonen. Dit zou de oorzaak kunnen zijn geweest van wat er gebeurde toen Savannah hem afwees. De twee zouden een moeilijk contact vol ruzies hebben gehad.

Wachten op privacy instellingen...

 

Kind van gescheiden ouders
De ouders van Angelo zijn gescheiden en hij zou in zijn jeugd veel aandacht tekort zijn gekomen. Hij heeft nauwelijks contact met zijn vader en moeder. Zo heeft hij een hechtingsstoornis gekregen en houdt hij mensen op afstand. Angelo is ook lange tijd niet naar school gegaan waardoor hij in zijn jeugd niet, tot nauwelijks gecorrigeerd is. 

Het contact tussen Angelo en Savannah speelde in eerste instantie vooral via sociale media. Ze maakten daar veel ruzie maar toch spraken ze op 1 juni voor het eerst in het echt af. Wat er toen precies gebeurde is nog steeds onduidelijk, maar Savannah werd drie dagen later dood aangetroffen in een sloot in de buurt van industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. 

Volgens de rechtbank is onvoldoende bewezen dat er sprake is van moord. Daarvoor moet immers sprake zijn van een vooropgezet plan. Maar het feit dat Angelo geprobeerd heeft om onder andere een lift naar het buitenland en een alibi te regelen, heeft de rechtbank doen besluiten tot doodslag. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.