Video

Ouders van Levi Thoonen over jetski-ongeluk: ‘Ik denk niet dat we hier ooit nog bovenop komen’

13 juli 2018 om 16:40
nl
Ingrid en Berry Thoonen zitten er verslagen bij op de bank in hun huis in Helmond. Enkele uren eerder heeft de rechter in Arnhem uitspraak gedaan over het jetski-ongeluk op de Maas bij het Gelderse Well. Hun zoon kwam daarbij om het leven. Aan de ene kant is er berusting dat de ontkennende verdachte schuldig is bevonden, maar: "Ik denk niet dat we hier ooit nog bovenop komen.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het jetski-ongeluk gebeurde op zaterdag 27 mei. Hun 14-jarige zoon werd overvaren en kwam om het leven. De verdachte ontkent tot nu toe stelselmatig. “Het belangrijkste aan de uitspraak vind ik dat de rechter de verdachte schuldig heeft bevonden." 

Hij heeft altijd ontkend en zaken verzonnen, maar Berry heeft het zelf zien gebeuren. Gelukkig geloven de rechters Berry en niet hem”, zegt Ingrid die het zichtbaar zwaar heeft. 

Berry heeft moeite met de uitspraak: “Schuldig zijn en niet de cel in te hoeven. Ik vind dat tegenstrijdig.” Ingrid begrijpt haar man, maar: ‘Ik vind een celstraf minder belangrijk. Geen enkele straf zou hoog genoeg zijn geweest.”

 

Veel pijn
Berry zag in mei 2017 voor zijn ogen zijn zoon verongelukken. “Dat beeld gaat nooit meer weg uit mijn geheugen”, zegt Berry. “Was het maar zo”, vult Ingrid aan. Het ontkennen van de verdachte heeft het echtpaar veel pijn gedaan tijdens de rechtszaak. Berry: “Niet alleen pijn. Ik ben er ook lichamelijk ziek van geworden.” 

Ingrid en Berry hopen dat de bestuurder van de jetski niet in hoger beroep gaat. Ingrid: “Dat betekent dat wij nog een jaar in de ellende zitten. Ik mag hopen dat hij zoveel verstand heeft dat hij dat niet doet. Het liefste wat we hadden moeten we missen. Wij krijgen Levi niet meer terug en moeten iedere dag zonder hem.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.