Marianne Vos sprint naar winst in Giro Rosa en boekt eerste zege van het jaar - Omroep Brabant

Marianne Vos sprint naar winst in Giro Rosa en boekt eerste zege van het jaar

13 juli 2018 om 15:43
nl
Marianne Vos heeft vrijdag de achtste etappe van de Giro Rosa, de ronde van Italië, gewonnen. De Europees kampioene van WaowDeals was na een etappe van 121 kilometer de snelste in de sprint. Voor Vos is het de eerste zege van het seizoen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

 

Wachten op privacy instellingen...

Op de laatste beklimming van de dag, iets minder dan negen kilometer van de finishlijn, brak de voorste groep van ongeveer zeventig renners in meerdere groepen. Marianne Vos wist samen met Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand te ontsnappen van de rest. Het trio ging met 25 seconden voorsprong de laatste kilometer in. Vos was in de sprint vervolgens sneller dan de Italiaanse, Brand werd derde.

'Extra moraal'
Ploegleider Jeroen Blijlevens was logischerwijs blij met de winst. "Een schitterende en verdiende overwinning die heerlijk smaakt na enkele pechmomenten in het begin van deze ronde. Hopelijk geeft deze zege WaowDeals Pro Cycling extra moraal voor het slotweekend."

Zaterdag staat er een zware etappe op het programma. De Koninginnenrit eindigt met een beklimming van de Zoncolan. Een dag later is de laatste etappe van de Giro Rosa.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.