Spaarpaal populair bij Brabantse gemeenten, provincie denkt aan meer snelheidsmeters nieuwe stijl

14 juli 2018 om 12:42
nl
In Eerde spaarden automobilisten 1700 euro voor ‘Monumentaal Eerde’ en de Dijksestraat in Helmond kan 500 euro tegemoet zien voor een speeltuintje in de buurt. De flitspaal is een ‘spaarpaal’ geworden voor een buurt of wijk. De snelheidsmeter nieuwe stijl is in trek; zeven Brabantse gemeenten hebben zich al gemeld voor de ‘spaarpaal’.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De volgende halte van de snelheidsmeter is Huisseling bij Oss. Volgens een woordvoerster van de provincie kan er in het dorp vanaf 30 juli worden gespaard voor een bepaald doel. 

Mobiele spaarpot
Behalve in Huisseling komt de mobiele spaarpot de komende maanden ook te staan in Oostelbeers (eind augustus), Halderberge (eind september), Lith (eind oktober), Bernheze (nog onbekend),  Woudrichem (half november) en Drimmelen (januari 2019). 

Elke bestuurder die zich aan de snelheid houdt krijgt een ‘duimpje omhoog’ en tegelijkertijd gaat er bijvoorbeeld tien cent in de spaarpot. Op de snelheidsmeter staat ook het inmiddels gespaarde bedrag en het doel van de actie. 

Tot nu toe beschikt de provincie over één spaarpaal, maar liet al weten dat er mogelijk meer van dergelijke palen worden ontwikkeld. De eerste paal kostte tienduizend euro.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.