Brabanders zijn overal, dus ook in Zwitserland bij een oefenwedstrijd van PSV - Omroep Brabant

Brabanders zijn overal, dus ook in Zwitserland bij een oefenwedstrijd van PSV

14 juli 2018 om 16:29
nl
De familie Beekers uit Helmond onderbrak hun vakantie in Interlaken om naar de oefenwedstrijd van PSV te komen kijken. (foto: Daisy Schalkens)
De familie Beekers uit Helmond onderbrak hun vakantie in Interlaken om naar de oefenwedstrijd van PSV te komen kijken. (foto: Daisy Schalkens)
Je hebt supporters en je hebt supersupporters. Dat laatste mag je de mensen wel noemen die de moeite nemen om hun idolen achterna te reizen naar waar ze ook zijn. Ook PSV heeft van die supersupporters. Want zelfs tijdens het trainingskamp in de Zwitserse bergen staan er genoeg fans langs de kant om de spelers aan te moedigen. "We hebben hier speciaal een weekendje Gèneve voor geboekt."
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door

Zaterdag speelde PSV een oefenwedstrijd tegen de Zwiterse club Neuchâtel Xamax. Voordat de wedstrijd begon verzamelden de eerste supporters zich al rondom het veld om te kijken hoe de spelers van PSV opwarmen. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Zo ook Judith uit Etten-Leur en Jorg uit Den Bosch. PSV-fans in hart en nieren. De keuze voor de bestemming van hun weekendje weg was dan ook snel gemaakt: Gèneve. "We hebben vandaag een auto gehuurd en zijn hier naar toe komen rijden om de wedstrijd te kijken", vertelt Judith terwijl ze langs de kant van het veld staat. "Je bent supporter of niet natuurlijk." 

Plassen met Viergever en Hendrix
Jorg vind het leuk dat je tijdens een oefenwedstrijd als deze toch wat dichterbij de spelers komt dan normaal. "Ik stond net te plassen met Viergever en Henrix", vertelt hij. "Het is hier zo klein dat je ze dus zo tegen het lijf loopt. Dat is echt leuk."

Wachten op privacy instellingen...

 

PSV speelt feller
Robbie Hageman is een fan die opvalt. Niet alleen omdat je hem als wereldkampioen thaiboksen misschien eerder in de boksring dan naast een voetbalveld verwacht. Maar ook omdat hij als een van de weinigen zijn PSV-shirt aan heeft. Samen met zijn maat Leon en nog vijf andere vrienden is hij naar Zwitserland afgereisd. "Ze spelen feller", vertelt Leon. "Mark van Bommel was natuurlijk ook altijd een felle." Robbie vindt het mooi om naar PSV te kijken. "Sommige van die jongens train ik ook dus het is dan wel leuk om ze hier eens te zien voetballen."

Wachten op privacy instellingen...

 

Drie uur in de auto
Bewapend met fotocamera staan de zusjes Iris en Daniek te kijken naar de wedstrijd. "Zij is meer fan dan ik", geeft Iris al wijzend naar haar zusje toe. Maar de grootste fan van de familie Beekers uit Helmond is toch wel vader Patrick. "Wij zijn op vakantie in Interlaken en toen hij hoorde dat PSV hier zou trainen zei hij: Daar gaan we naar toe", vertelt moeder Mijke. En dus zat het gezin zaterdag drie uur in de auto om bij de oefenwedstrijd van PSV te kunnen zijn. Als dat geen supporters zijn.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.