Geen drie op een rij voor Michael van Gerwen, nederlaag in halve finale tegen Michael Smith

14 juli 2018 om 17:14
nl
Na twee eindzeges heeft Michael van Gerwen voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd verloren op de Shanghai Masters. De eerste twee edities van het toernooi schreef Mighty Mike op zijn naam. Zaterdag ging hij in de halve finale onderuit tegen Michael Smith: 8-4.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Gerwen eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van 'slechts' 93,22, voor de nummer één van de wereld is dat laag. Met daarbij een percentage van twintig procent op zijn dubbels, slechts vier van de twintig pijlen op een dubbel gingen raak, scoorde Van Gerwen ook niet hoog. Smith profiteerde, zonder zelf heel indrukwekkende cijfers te noteren.

 

Wachten op privacy instellingen...

170-finish
Smith begon goed aan de wedstrijd. Heel snel stond Bully Boy op een 4-0 voorsprong in de wedstrijd. Van Gerwen knokte zich echter terug in de wedstrijd. Bij een 4-2 stand gooide hij bovendien de hoogst mogelijke finish, waarmee hij op 4-3 kwam. 

Wachten op privacy instellingen...

Nadat beide darters de leg die ze mochten beginnen gewonnen hadden nam Smith het initiatief. Hij won nog een keer zijn eigen leg en mocht na een break zelf voor de wedstrijd gooien. Dat deed hij met succes. Met de 8-4 zege kwam er een einde aan een indrukwekkende serie van Van Gerwen, die nog nooit eerder verloor tijdens de Shanghai Darts Masters. Eerder op zaterdag was hij in de kwartfinale nog te sterk voor Daryl Gurney (8-4).

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.