Monsterscore Helmond Sport, Willem II achter gesloten deuren en NAC verliest

14 juli 2018 om 18:50
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben de Brabantse clubs zaterdag wisselende resultaten geboekt. In een fase waarin resultaten eigenlijk nog niet van belang zijn, willen clubs toch graag winnen. FC Den Bosch, Helmond Sport en FC Eindhoven kwamen tot winst, de andere Brabantse clubs die een oefenduel speelden stapten niet met een overwinning van het veld.

SV Brandevoort-Helmond Sport: 0-13
Na bijna veertig minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord. Bij het laatste fluitsignaal stond er 0-13. Een monsterscore voor Helmond Sport op bezoek bij SV Brandevoort, dat het tienjarig jubileum vierde. Grote man was Daan Ibrahim, hij scoorde vier keer. Diego Snepvangers maakte er twee. De andere doelpunten werden gemaakt door Juul Respen, Ron Janzen, Tibeau Swinnen, Bodi Brusselers, Marijn van Heugten, Nick de Louw.

Willem II-KAA Gent: 1-1
De wedstrijd tussen Willem II en KAA Gent zou zaterdagmiddag eigenlijk op het veld van Uno Animo in Loon op Zand worden gespeeld, maar op last van de politie mocht die wedstrijd daar niet gespeeld worden. Het duel werd afgelast, toch stonden de ploegen tegenover elkaar. Op het trainingsveld achter het stadion werd er achter gesloten deuren gespeeld.

Asumah Abubakar bracht Willem II in de eerste helft op voorsprong. Samuel Kalu kreeg de kans om vanaf de strafschopstip de geljkmaker te scoren, maar hij faalde. Yuya Kubo mocht later ook aanleggen vanaf elf meter, hij scoorde wel. Na de 1-1 werd er niet meer gescoord.

NAC Breda-Sparta Rotterdam: 1-3
In de eerste serieuze test van de voorbereiding verloor NAC van Sparta. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kwam op het veld van Rood-Wit in Sint Willebrord al na twaalf minuten spelen op achterstand, Ragnar Ache scoorde de 0-1. Tien minuten na de rust verdubbelde Lars Veldwijk de Rotterdamse voorsprong. Mitchell te Vrede scoorde vijf minuten later de aansluitingstreffer. In de jacht op de gelijkmaker liep NAC tegen een derde tegentreffer op, Janne Saksela bepaalde zo de eindstand op 1-3.

PSV-Xamax Neuchâtel: 1-1
In Zwitserland heeft PSV na een aantal pittige trainingen een oefenwedstrijd gespeeld tegen Xamax Neuchâtel. In de eerste minuut schoot Steven Bergwijn al op de lat, een kleine twintig minuten later scoorde de buitenspeler de 1-0. Met bijna een compleet nieuw elftal binnen de lijnen na de rust lukte het PSV niet om de voorsprong vast te houden. De Zwitserse promovendus scoorde via Zemaili de 1-1. Die gelijke stand was ook de eindstand. Positief was het officieuze debuut van Maxi Romero.

Nooit Gedacht-FC Den Bosch 0-6
FC Den Bosch speelde zaterdag de traditionele oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. In Geffen werd er met 0-6 gewonnen van Nooit Gedacht. Zes verschillende spelers waren succesvol voor de ploeg uit Den Bosch. Jort van de Sande, Dennis Kaars, Sven Blummel, Rodrigues, Mats Deijl en Oussama Bouyaghlafen wisten het net te vinden.

TOP Oss-FC Dordrecht: 0-2
De thuisploeg trad aan met veel proefspelers. Trainer Klaas Wels had te kampen met een selectie waar veel spelers geblesseerd waren. Met veel 'nieuwe' spelers lukte het TOP Oss niet om een goed resultaat neer te zetten tegen FC Dordrecht. De bezoekers wonnen de wedstrijd door twee doelpunten van Siebe Schets.

RKVV Bergeijk-FC Eindhoven: 1-5
Het duurde lang voor FC Eindhoven op voorsprong kwam tegen RKVV Bergeijk, maar uiteindelijk wist het nog vrij makkelijk te winnen. Pas na 41 minuten brak de club uit de Keuken Kampioen Divisie de ban, Stevy Okitokandjo was de doelpuntenmaker. Drie minuten later kopte Collin Seedorf de 0-2 tegen de touwen. In de tweede helft maakte Seedorf zijn tweede van de middag, waarna ook Shadrach Eghan en Maurits de Baar wisten te scoren. Gijsbers scoorde de eretreffer voor Bergeijk.