Video

'We hadden hier ontelbaar veel manuren in gestoken...', band met handen in haar na uitbranden bus

15 juli 2018 om 11:42
nl
De bandleden van rock-'n-roll-formatie Lijn 99 zitten met de handen in het haar. De bus waarmee zij door Nederland toerden, ging zaterdag in vlammen op tijdens een schuurbrand in Schaijk. "We hadden een uniek concept en dat begon net te draaien... "
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Vrienden van ons lazen de melding van een brand in een schuur aan de Hoogheistraat", vertelt bandlid Sander Ottens. "Toen begon voor ons het grote vrezen. We zijn als de wiedeweerga daar naartoe gegaan. Het bleek inderdaad te gaan om de schuur waar onze bus in stond. Toen we aankwamen, was die al volledig uitgebrand en daarmee ook onze bus."

'Ons eigen terreintje'
De bus was zo'n beetje het levenswerk van de bandleden. "Anderhalf jaar hebben we hier met zijn allen - samen met onze ouders, vrienden en familieleden - enorm veel tijd, liefde en aandacht in gestoken. Dat zie je dan voor je neus in zwarte rook opgaan. Dat bezorgt je een verschrikkelijk hol gevoel. We hadden een uniek concept en dat begon net te draaien. " 

De oude lijnbus was aangekocht zodat de bandleden geïnteresseerde festivals 'een soort extraatje' konden bieden, een bus waarin kan worden opgetreden voor een man of 60. En met de ramen open kan een man of 150 meeluisteren. "Dan hebben we daar ons eigen terreintje.  Zo'n concept is voor een festival iets totaal nieuws. Het plan was dat dit onze hoofdmoot zou worden", vertelt Ottens. "Dat we overal met deze bus zouden optreden."

Wachten op privacy instellingen...


Moeilijke gesprekken
Op dit moment stond Lijn 99 'nog vijf of zes keer' geboekt op festivals met hun lijnbus. "Waarvan een aantal keer bij meerdaagse festivals." De bandleden gaan nu in gesprek met de organisatoren van die evenementen. "We moeten moeilijke gesprekken gaan voeren", weet Ottens. "Het is even afwachten wat hun reactie zal zijn. Misschien kunnen ze meedenken richting een oplossing. Of misschien gaat het hele verhaal nu niet door. Dat is nog even ongewis." 

Lijn 99 heeft daarnaast ook nog 'gewone' optredens op de agenda. "Daar verandert niks aan", benadrukt Ottens.

'We zitten in een periode van rouw'
Ottens zou graag een nieuwe bus aanschaffen. "Maar voordat we die hebben, ben je een jaar verder. We zitten eigenlijk nu in een periode van rouw. Wat we nu willen doen, daar moeten we de komende weken even voor gaan zitten. Kijk, het concept begon zichzelf te bewijzen. Dat is fantastisch. Maar we hebben hier ontelbaar veel manuren in gestoken. Om zoiets weer te doen, ga je niet over één nacht ijs. Maar ik sluit het niet uit."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!