Kevin van Deijne tweede bij GTC Rally op Breda International Airport - Omroep Brabant

Kevin van Deijne tweede bij GTC Rally op Breda International Airport

15 juli 2018 om 15:06
nl
Na de ELE Rally rondom Veldhoven is ook de GTC Rally in Breda ten prooi gevallen aan Hermen Kobus en Erik de Wild (Škoda Fabia R5). Snelste Brabander was Kevin van Deijne uit Zeeland, die samen met navigator Hein Verschuuren uit Geldrop tweede werd in de Ford Fiesta R5.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

“Het is een hele gave revanche voor vorig jaar. Jammer dan Bob en Hans er zo vroeg uit lagen” verklaarde Kobus aan de finish.

Beloftevolle start
Een zonovergoten dag, een prachtige nieuwe locatie op Breda International Airport en een compacte wedstrijd. Ideale omstandigheden voor de GTC Rally. Een driestrijd ontspon zich vanaf proef 1 waarbij Kobus de beste start nam.

Later begon regiorijder Bob de Jong zich met de Hyundai  I20 R5 langzaam naar voren te werken, terwijl ook voormalig winnaar Hans Weijs (Ford Fiesta R5) toptijden noteerde.  De secondestrijd zou wel eens de hele dag kunnen duren, zo oordeelden de kenners.

Wedstrijd onthoofd
Het duurde echter maar tot proef vier voor het ‘game over’ was voor wat betreft die prachtige strijd. Twee van de toppers vallen uit. Bob de Jong legt uit. “De gaten zijn gigantisch in het onverhard, dat heb ik in acht jaar nog niet meegemaakt. Het is ons wel gemeld, maar ze gaven aan dat het 100-150 meter verder was.” Een lekke radiator was het gevolg.

Beroerder liep het ook af voor Hans Weijs Jr. Hij werd net als De Jong weggestart in het stof van zijn voorganger en reed op het slechte stuk onverhard de gloednieuwe motor van zijn Fiesta R5 in puin. “Je hebt niet eens de keuze of je rustig aan gaat doen, want je ziet het niet”, foeterde hij.

Op slot
Het sleutelmoment op de vierde proef zorgt ervoor dat de wedstrijd in het slot valt. Piet van Hoof uit Wintelre schuift op naar plek twee, maar moet later opgeven met een kapotte koppeling. Daardoor neemt Kevin van Deijne plaats twee over.”Ik had niet verwacht dat we hier tweede konden worden, maar er is ook heel veel gebeurd”, aldus Van Deijne.

Voor thuisrijders Roald en Ronald Leemans valt de wedstrijd bijzonder ongelukkig uit. Roald loopt de hele dag tegen problemen aan en valt uit. Vader Ronald crasht ongelukkig. De blikschade is aanzienlijk, maar de rijders zijn ok.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.