Video

Trainingskamp PSV is hard werken, maar tussendoor is er ook tijd voor plezier [VIDEO]

15 juli 2018 om 18:59
nl
Een trainingskamp is om te trainen. Klinkt logisch. Maar 24 uur per dag bij elkaar op de lip zitten, is intensief en dus is ontspanning op z'n tijd ook belangrijk.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Twee keer per dag een intensieve training van meestal twee uur. Dat is het schema van de nieuwe trainer van PSV. "Er zit ook rust tussen hoor, het is niet zo dat ze twee uur lang intensief aangepakt worden. Er moet ook gedronken worden en je wil dingen uitleggen maar het is inderdaad wel intensief", geeft Van Bommel toe. "Maar je hoort die jongens niet klagen hoor. Het duurt alleen lang."

Tekst loopt door onder de video.

En de spelers hebben zeker plezier. Ze merken wel dat er nu een nieuwe trainer voor de ploeg staat. "Hij wil meer druk naar voren zetten en hamert ook telkens op het omschakelen. Dat is even wennen. Maar daar zijn oefenwedstrijden zoals we hier spelen ook handig voor", vertelt Steven Bergwijn. "De trainer houdt van druk vooruit. De tegenstander bij de strot grijpen. Daar moeten we even aan wennen."

ideeën overbrengen
Van Bommel is tevreden over hoe het tot nu toe gaat in Verbier. "Het gaat eigenlijk heel goed. Je probeert zo snel mogelijk de ideeën over te brengen die je hebt. Dat gaat mij soms niet snel genoeg", vertelt de trainer. "Het liefst zou ik iedere dag op het veld staan. Maar je moet er ook rekening mee houden dat je hier 24 uur bij elkaar op de lip zit."

En om de jongens éven met iets anders bezig te laten zijn dan met voetballen, gingen ze met z'n allen zondagmiddag raften. Typisch gevalletje van: work hard, play hard.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.