Video

José (77) wil over drie jaar haar 35e Vierdaagsespeldje: 'Ze moeten niet voor m'n voeten lopen!'

15 juli 2018 om 18:40
nl
Ze doet het bijna fluitend, de Vierdaagse. Maar José van Schijndel uit Budel weet na 31 keer finishen op de Via Gladiola natuurlijk precies waar ze aan begint met de wandeltocht der wandeltochten. Als het aan haar ligt, komen er na de editie van dit jaar nóg drie jaar bij. Zodat ze op haar 80e haar 35e en laatste gouden kruisje opgespeld krijgt.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Heerlijk vindt ze het, wandelen."Maar wel het liefst alleen, zodat ik mijn eigen tempo kan lopen. Anders lopen ze maar voor m'n voeten. Of het moet iemand zijn die hetzelfde tempo heeft, zoals een vrouw uit Budel waar ik 23 jaar samen mee heb gewandeld." De Kennedymars doet ze niet meer. "Dat heb ik nu 27 keer gedaan en dat is mooi geweest. Dat is me te te zwaar geworden."

Gezelligheid en oude bekenden
Ook al is het de 32e keer, José vindt de Vierdaagse nog steeds geweldig. "De massa, de mensen, de muziek, de leuke dorpjes. Alles er omheen. Het is gewoon gezellig. Dat moet je niet op de televisie zien, dat moet je gewoon meemaken. En het is leuk om ieder jaar oude bekenden tegen te komen."

Wandelschoenen als trofeeën
In de woonkamer staan een aantal wandelschoenen als trofeeën uitgestald. "Dat zijn oude schoenen die ik eigenlijk weg wilde gooien omdat ik aan nieuwe toe was. De kinderen hebben ze meegenomen, in brons laten gieten en cadeau gedaan toen ik mijn 20e Vierdaagse liep." 

De Vierdaagse vindt plaats in Nijmegen en is van dinsdag 17 juli tot en met vrijdag 20 juli.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.