Gestolen fiets en kasseienstress: de eerste Tourweek van de Brabantse wielrenners

16 juli 2018 om 14:06
nl
Met Steven Kruijswijk, Timo Roosen en Koen de Kort zijn er drie Brabantse wielrenners actief in de Tour de France. De eerste week is voorbij en er gebeurde genoeg, van valpartijen tot overwinningen van ploeggenoten. Hoe verging het de drie renners in de eerste Tour-week?
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Steven Kruijswijk wil een goed klassement rijden in de Tour de France. De eerste week was vooral overleven. "Voor mij begint de ronde eigenlijk pas na de eerste rustdag, met de twee of drie dagen in de bergen", zei de renner uit Nuenen voor de start van de grote ronde. Op de eerste rustdag staat Kruijswijk zestiende, op iets meer dan twee minuten achterstand op Greg van Avermaet, de drager van de gele trui.

Zondag was Kruijswijk blij dat hij na vijftien kasseienstroken eindelijk klaar was. Wat hem betreft hadden het heel wat minder stroken mogen zijn. Op Instagram plaatste hij een foto van zichzelf met Robert Gesink, met daarbij de tekst 'We survived'. "Ik ben blij dat deze stressvolle week voorbij is en dat we nu de Alpen in gaan. Ik kijk ernaar uit", zegt hij op de website van de wielerploeg.

Met twee etappezeges van Dylan Groenwegen kan Timo Roosen tevreden zijn. Hij maakt onderdeel uit van de sprinttrein die Groenewegen goed af moet zetten. Toch zal Roosen, normaal gesproken de laatste man voor Groenewegen in de sprinttrein, een dubbel gevoel hebben. Bij de eerste etappezege speelde de Tilburgse renner een rol, maar bij de tweede winstpartij kwam hij door een valpartij op achterstand binnen. "Een paar kilometer voordat ik over de finish kwam, hoorde ik  dat Dylan gewonnen hadat verzachtte zonder meer de pijn."

Roosen haalde de finish na zijn valpartij, maar zijn knieën lagen wel flink open. Zondag kwam hij op ruim zestien minuten van de winnaar binnen, maar hij is wel gewoon in koers.

Koen de Kort rijdt de Tour de France vooral in dienst van ploeggenoten. Hij moet Bauke Mollema helpen in zijn jacht op een goed eindresultaat. Zondag won ploeggenoot John Degenkolb, goede vriend van de renner uit Liempde. Zelf zag De Kort dat echter niet, hij kwam bijna zes minuten na de Duitser van Trek-Segafredo over de finish. Daar hoorde hij dat Mollema geen tijd verloren had. Waarom De Kort veel later over de finish kwam? Hij stond enkele minuten zonder fiets langs de weg. Mollema had hem 'gestolen', zo grapte De Kort later. 

Wachten op privacy instellingen...

"Bauke viel op de vierde of vijfde kasseistrook", geeft De Kort in gesprek met Wielerflits uitleg. "Zijn fiets was echt helemaal kapot. Qua positie zat ik dicht in de buurt van Bauke, dus moest ik mijn fiets afgeven. Vervolgens heb ik een paar minuten langs de kant gestaan om te wachten. Toen was ik uitgespeeld."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.