Video

Hoe Michael van Gerwen in een regeringsvliegtuig terecht kwam tijdens het WK Darts

19 juli 2018 om 07:00
nl
Michael van Gerwen heeft tijdens het WK darts van 2017 gebruik gemaakt van het regeringsvliegtuig. 'Mighty Mike' vloog na zijn wedstrijd in de eerste ronde met toenmalig minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) terug naar Nederland in de PH-KBX.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Dit onthult dartsverslaggever Arjan van der Giessen in zijn donderdag verschenen boek '20 jaar dartsgekte'.  Van der Giessen regelde het vervoer voor Michael en zijn vrouw Daphne.

In het boek schrijft de journalist:
"Ik heb gevraagd of er een mogelijkheid is dat Michael en zijn vrouw Daphne mee terug kunnen vliegen. 'Dat is eigenlijk niet de bedoeling van een regeringsvliegtuig, maar ik denk dat we voor een keer wel een uitzondering kunnen maken', zegt Edith Schippers."

Van der Giessen brengt Van Gerwen op de hoogte van het nieuws. 

Uit het boek: 
"Hij is zeer blij met de kans. Meteen regelt hij via manager Will dat al zijn spullen van de hotelkamer naar Ally Pally (waar het WK gehouden wordt, red.) gebracht worden. Michael maakt er na afloop een korte persconferentie van en vertrekt snel via de vip-ingang richting een klaarstaande auto. 'Ik laat je nog wel weten hoe het was in het regeringsvliegtuig, Arjan. bedankt voor het regelen',  roept hij nog. Hij steekt zijn duim op en weg is ie."

De tekst gaat verder onder de video.

Hoe vond Michael de vlucht, Arjan?
"Heel leuk. Hij heeft er ook foto's van, maar die mogen niet naar buiten worden gebracht."

Het is een mooi verhaal, maar hoe krijg je zoiets nu voor elkaar?
"Vragen staat vrij. Het is zeker niet dat ik dit doe om later iets voor elkaar te krijgen bij hem. Je moet het niet zien als wisselgeld. Ik help graag mensen. En dit lukte zowaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.