Video

PSV-directeur Gerbrands bezoekt trainingskamp Zwitserland: 'Uitleggen dat het geen vakantie is'

16 juli 2018 om 19:21
nl
PSV is in Zwitserland om zich voor te bereiden op de start van de competitie die over negentien dagen begint. De strijd om de Johan Cruijff Schaal staat dan op het programma. Niet alleen de technische staf is in het Zwitserse Verbier. Ook directeur Toon Gerbrands laat zichzelf zien. "Ik zie dat er hier een goede klik is tussen het team en de coach. Daarom heb ik ook vertrouwen in komend seizoen."
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Een handje van middenvelder Bart Ramselaar die tijdens de wedstrijd even naar de kant komt gelopen, een onderonsje met technisch directeur John de Jong en een praatje met het mediateam van PSV. Directeur Toon Gerbrands zorgt ervoor dat hij weet wat er speelt. Dat vindt hij belangrijk. "Kijk, als er 200 man op de loonlijst staan en 199 doen hun best, dan heb ik een wereldtent. De kunst is om al die mensen goed te laten functioneren en daar hoort dan normale menselijke interesse bij", vertelt hij in Verbier. 

'Ik ga mijn rol niet vergroten'
Het is een stukje oprechte interesse die hij als mens toont. En die zeker bij kan dragen aan een goed functionerende ploeg. Maar de directeur van PSV blijft er bescheiden onder. "Ik ga mijn rol ook niet vergroten. Zelfs als een goed gesprek of advies maar voor 0,001 procent aan succes kan bijdragen, is het dat waard. Maar het is wel duidelijk dat de coach en de spelers de schaal omhoog mogen houden."

Maar die interesse is niet de enige reden dat Gerbrands is afgereisd naar Zwitserland. "Ik moet soms uitleggen dat het geen vakantie is." En hoewel een omgeving met besneeuwde bergtoppen, lieflijke berghuttten en kronkelende bergpaden anders zou vermoeden, is Gerbrands wel degelijk hard aan het werk. "We hebben gesprekken met de staf, met coaches met spelers, contractonderhandelingen en ik probeer met John de Jong naar een aantal dingen te kijken."

Die prachtige omgeving is trouwens niet onopgemerkt gebleven. "Ik beaam dat we in een prachtige omgeving zitten maar dat is meer lifestyle en daar ben ik niet zo van", aldus Gerbrands. "Als de velden en faciliteiten goed zijn, ben ik tevreden."

Mooie dingen
Gebrands geniet ervan om de spelers van PSV hard te zien werken tijdens het trainingskamp. "Ik zie dat er hier een goede klik is tussen het team en de coach. Daarom heb ik ook vertrouwen in komend seizoen", vertelt hij. "Er komen hele mooie dingen aan. We kunnen ons plaatsen voor de Champions League, we gaan spelen om de Johan Cruijff Schaal en de competitie gaat weer beginnen. Het zijn allemaal dingen waarbij we kunnen gaan spelen om de prijzen. En dat met een nieuwe ploeg en een nieuwe staf. Dat is een uitdaging."  

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.