Vrouw smeerde sambal op vagina van minnares van haar man: 160 dagen cel

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdag 160 dagen cel opgelegd aan Halima uit Zundert. Zij heeft de minnares van haar man ernstig mishandeld, onder meer door sambal op haar vagina te smeren. De rechtbank noemt dat 'beangstigend en vernederend'. Ze zat al 160 dagen in voorarrest en hoeft dus niet terug de cel in. Wel moet ze nog een werkstraf uitvoeren van 120 uur en ruim zevenduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Verder stuurt de rechter haar naar een psycholoog.

Daarnaast is er een voorwaardelijk celstraf opgelegd van 110 dagen en heeft ze een contactverbod gekregen. 


[video:2812728]


Eerder werd er zestien maanden celstraf geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De door de rechter opgelegde straf is flink lager. Dat komt onder meer omdat Halima zwanger was toen ze in voorarrest zat. Dat was daardoor extra zwaar. 

Haar afgeschoren
Halima was erachter gekomen dat haar vriendin, het latere slachtoffer, al vijf jaar een relatie had met haar echtgenoot. Ze had berichten gezien op de telefoon. Die had ze op 1 december 2017 klaargelegd om met haar vriendin te bespreken. 

Op aanraden van haar moeder, vertelt Halima later aan de telefoon. "Ik wilde dat ze ons gezin met rust liet." 

LEES OOK: Celstraf dreigt voor hoogzwangere huilende verdachte: 'Alsjeblieft, geef me nog een kans'

Sambal in vagina
Maar volgens justitie had Halima ook andere dingen klaargelegd. Onder meer een schaar en een tondeuse. "Ze heeft op een bijzonder intense en vernederende manier wraak genomen", zegt de officier van justitie. "In de Nederlandse maatschappij is dit gewoon absurd."

Volgens justitie lokte Halima haar vriendin die dag naar haar huis. Het slachtoffer werd vastgebonden, geslagen, kaalgeschoren en bedreigd met een mes. Halima deed dit met hulp van haar buurvrouw, zegt justitie. Halima zou sambal in de vagina van haar beste vriendin hebben gesmeerd. 

LEES OOK: Vrouw die verhouding had met getrouwde man urenlang gegijzeld en gemarteld door boze echtgenote

Zwangerschap
Halima schermde twee weken geleden met haar zwangerschap. Ze was er net achter gekomen dat ze onverwacht een vierde kind verwachtte en ze was zichzelf niet. 

De officier van justitie omschreef tijdens de inhoudelijke behandeling hoe het slachtoffer sinds het incident in angst leeft en niet meer over straat durft. Overdreven, vindt Halima. Maar de rechtbank noemt het wel degelijk 'beangstigend en vernederend' en spreekt van 'bizarre gewelddadigheden'. .

'Vergeven maar niet vergeten'
De man van Halima zit dinsdagochtend in de rechtbank. Ze heeft besloten hem een tweede kans te geven. "Op aanraden van mijn moeder", vertelt ze later aan de telefoon. "Eerst wilde ik scheiden, maar ik was ongepland zwanger en mijn kinderen zijn nog klein." 

Halima is inmiddels zeventien jaar getrouwd. "Ik heb hem wel vergeven, maar ik ben het niet vergeten." Tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden gaf de advocaat van Halima aan dat ze enkele dagen daarna zou worden ingeleid en dus haar kindje zou krijgen. Hoe dat verlopen is, is onbekend. Halima en haar advocaat waren niet bij de uitspraak in de rechtbank aanwezig. In mei kreeg de buurvrouw van Halima al een celstraf van een halfjaar opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk. 

Meer over dit onderwerp:
MISHANDELINGEN BREDA