Studentenstad Roosendaal krijgt vorm: nieuwe hogeschool moet studenten naar de stad trekken - Omroep Brabant

Studentenstad Roosendaal krijgt vorm: nieuwe hogeschool moet studenten naar de stad trekken

16 juli 2018 om 20:54
Avans Hogeschool (archieffoto).
Avans Hogeschool (archieffoto).
Roosendaal krijgt een nieuwe hogeschool. Vanaf september heeft de stad een hbo-school met elf verschillende opleidingen. Het hoger onderwijs moet studenten naar de stad trekken om er te wonen én te studeren.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Heel veel glas en open ruimtes. We kiezen duidelijk niet voor een traditionele opstelling zoals een klaslokaal met bankjes en stoelen", vertelt directeur Roland van der Poel van de nieuwe Associate degrees Academie in Roosendaal. 

De nieuwe opleiding komt in het voormalig belastingkantoor in Roosendaal. In het pand aan het Mill Hilllplein wordt volop gewerkt om het geschikt te maken als schoolgebouw. 

Tweejarige opleidingen
De school biedt opleidingen die niet vier maar twee jaar duren. "Ze hebben in Nederland het hoger onderwijs inmiddels ingedeeld in twee soorten", legt Van der Poel uit. "Je kunt kiezen voor een tweejarige variant, een Associate Degree, of voor een vierjarige variant, een Bacheloropleiding." 

De tweejarige opleiding is daarmee een schakel tussen het mbo en de reguliere hbo-opleidingen. "De stap naar het hoger onderwijs is gewoon heel moeilijk voor die doelgroep en dat is niet omdat ze niet slim genoeg zijn. Maar omdat ze een andere manier van leren kennen en die manier pakken wij op." 

Hoger onderwijs in Roosendaal
Met de Associate degrees Academie heeft Brabant ten westen van Breda nu ook hoger onderwijs. Dat moet de stad voor studenten meer op de kaart zetten. De bedoeling is dat er wordt gestart met 150 tot 250 studenten. 

"In dit gebouw kunnen we in ieder geval ruim 1500 studenten kwijt. En dat is ook zeker de ambitie om in de komende jaren naar toe te groeien", vertelt de trotse directeur. In september gaat de opleiding in Roosendaal van start.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...