Gruwelijke vondst: Jachtopziener vindt dertig dode beschermde vogels, 'Dit is geen ongeluk' - Omroep Brabant

Gruwelijke vondst: Jachtopziener vindt dertig dode beschermde vogels, 'Dit is geen ongeluk'

17 juli 2018 om 15:40
nl
Een gruwelijke vondst in de bossen van Nieuw-Vossemeer. Jachtopziener Rob Mulder vond er maandag na een tip dertig dode vogels, vlakbij het water van het Schelde-Rijnkanaal. Een kerkuil, meeuwen, scholekster, wulp, aalscholvers, ze lagen allemaal dood op de grond. De veren lagen er soms naast, verder hadden de vogels geen verwondingen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Het kan niet om een natuurlijke dood gaan, aldus Mulder, die ook Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) is. Een onderzoek wordt ingesteld. "De vogels lagen op twee verschillende plekken, vijf meter uit elkaar. Het was alsof iemand een zak met dieren had uitgestrooid. Er lagen ook nog twee kraaien, een postduif en een bunzing bij."

Hij gaat de vogels weghalen. "We wilden eerst gifmonsters nemen, maar omdat het om zoveel verschillende dieren gaat, heeft dat geen zin." Mulder dacht eerst dat de dieren gedood waren door botulisme, een bestrijdingsmiddel voor de landbouw of giftige bessen. "Maar het gaat om verschillende vogels met een enorme diversiteit. De ene eet vis, de andere vruchten  en weer een ander zaad bijvoorbeeld. Dit is geen ongeluk."

De jachtopziener hoopt dat de dader zich, eventueel anoniem, meldt bij Omroep Brabant. "Ik wil gewoon weten wat er gebeurd is. Was het bijvoorbeeld een preparateur die zijn diepvries heeft geleegd? Het is nu gissen voor ons."

[tweet:https://twitter.com/GraafmansP/status/1019157266103185408]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.