Bossche bol, Brabantvlag of worstenbroodje: wat is dé ultieme Brabant-emoji?

17 juli 2018 om 12:59
nl
De lachende drol, gezichtje met hartjesogen, dansende vrouw in tangojurk en aapje met handen voor de mond. De fanatieke whatsapp-gebruiker herkent hier natuurlijk de beschrijving van een aantal bekende emoji’s in. Er zijn wel honderden emoji’s, maar toch missen wij er op deze Wereldemojidag nog eentje. Namelijk de emoji die het ultieme Brabantgevoel weergeeft. Wij willen weten wat volgens jou de enige echte Brabant-emoji is. De emoji met de meeste stemmen gaan wij indienen bij het bedrijf dat over de emojibibliotheek gaat.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Hoe beschrijf je het gevoel van heimwee naar Brabant als je ver weg bent op vakantie? Welke woorden gebruik je als je wilt laten weten dat er niets boven Brabant gaat. En wat zeg als je hunkert naar mensen die praten met een zachte G. Precies, dat gevoel van hier is eigenlijk niet met woorden te beschrijven. 

Brabantgevoel
Daarom hebben we dus een Brabant-emoji nodig. En wat ons betreft zijn er drie symbolen die dat gevoel van trots echt weten over te brengen: het worstenbroodje, de Bossche bol en de rood-wit geblokte Brabantvlag. Daar hebben wij nu zelf emoji's van gemaakt. De vraag is: welke is volgens jou de beste Brabant-emoji? 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Je denkt misschien ‘leuk hoor, Omroep Brabant, dat jullie zelf een emoji hebben bedacht, maar die heb ik natuurlijk niet in mijn telefoon staan’. Dat klopt. Nog niet, zeggen wij dan. Want het is namelijk echt mogelijk om ideeën voor emoji’s aan te dragen. En de emoji met de meeste stemmen gaan wij ook echt indienen.

Emojibibliotheek
Iedereen met een goed emoji-idee kan dit namelijk insturen naar het bedrijf Unicode Consortium. Zij gaan over de emojibibliotheek. Maar voordat jouw plaatje wordt opgenomen in de emojibieb moet-ie wel aan een aantal eisen voldoen. 

Zo moet je emoji natuurlijk uniek zijn en niet al bestaan. Ook moet je goed uitleggen waarom de wereld echt niet zonder jouw emoji kan en hoe vaak je denkt dat mensen jouw emoji gaan gebruiken. Kun je het bedrijf overtuigen, dan bestaat er een kans dat jouw idee ook echt wordt toegevoegd aan de emojibieb.

Wij gaan in ieder geval ons best doen voor de Brabant-emoji. Jij bepaalt door te stemmen op onze Facebookpagina welke emoji hét ultieme Brabantgevoel heeft. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.