Melle en Niek (10) ontdekten brand bij de buren, nu krijgen ze een Bossche bol van de burgemeester

17 juli 2018 om 17:39
nl
De tweelingbroers Niek en Melle van tien jaar oud zagen rook uit de garage van de buren komen en zorgden ervoor dat de brandweer op tijd werd gewaarschuwd. Dinsdag werden ze door de burgemeester beloond voor hun heldendaad met een Bossche bol. "We hebben heel gezellig gekletst."
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De jongens waren alleen thuis toen ze de brand ontdekten. "Papa en mama waren een rondje lopen en toen wilde Niek en ik buiten op de trampoline gaan spelen", vertelt Melle. "Het stonk ineens heel erg en er kwam rook uit de garage van de buren."  

Kortsluiting
"We hebben ook drie knallen gehoord, maar we weten niet of dat er iets mee te maken heeft", vertelt Niek. Waarschijnlijk is er kortsluiting ontstaan in de garage want de buren zaten ook een tijd zonder stroom. 

Toen de jongens de brand ontdekten zijn ze door de voordeur naar de buren gerend. "Die hadden niks door omdat ze in de woonkamer televisie aan het kijken waren. Dus het was maar goed dat we dat hadden gezien!" 

Bedankt door de burgemeester
Dinsdagmiddag werden de jongens verwelkomd door burgemeester Jack Mikkers op het gemeentehuis, voor een lekkere Bossche bol. "Het was heel gezellig, we hebben het eigenlijk overal over gehad met de burgemeester", vertelt Melle. "Over school, de vakantie en natuurlijk de brand. Hij was heel trots dat we het zo goed gedaan hadden toen we de brand hadden ontdekt."

Wachten op privacy instellingen...

De garage van de buren is helemaal afgebrand. Volgens de jongens wordt er binnenkort een nieuwe gebouwd.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.