De enorme puinhopen van Van Puijfelik, gezien van bovenaf [VIDEO]

OOSTERHOUT - Er liggen nog tonnen papier en plastic opgeslagen bij papierverwerker Van Puijfelik in Oosterhout. Die voorraad blijft ook een jaar liggen en mag niet aangeraakt worden. Het bedrijf is dinsdagochtend op slot gegooid door de gemeente. En dat ziet er van bovenaf zo uit.

Als je tussen de bergen afval loopt, lijkt het volgens een van onze verslaggevers wel alsof je in een sloppenwijk bent. Directeur Andries van Puijfelik vertelt dat er nog voor zo'n 400 tot 600 vrachtwagens aan papier en plastic bij het bedrijf ligt.

[video:2812974]

Drugsvondst
Burgemeester Marcel Fränzel liet het bedrijf voor een jaar sluiten. Een container met 40 kilo cocaïne was in januari onderweg naar de papierverwerker. Een pand dat betrokken is bij de handel in drugs mag worden gesloten als de openbare orde in gevaar komt.

LEES OOK: Deuren papierverwerker Van Puijfelik vanaf nu een jaar gesloten na drugsvondst

Het bedrijf heeft altijd ontkend dat ze bij het drugstransport betrokken is. De eigenaren gingen naar de rechter, maar die gaf de gemeente gelijk. Collega-bedrijven nemen tijdelijk klanten en personeel over, zodat Van Puijfelik over een jaar weer open kan. 

Meer over dit onderwerp:
VAN PUIJFELIK OOSTERHOUT SLUITINGEN