De enorme puinhopen van Van Puijfelik, gezien van bovenaf [VIDEO]

17 juli 2018 om 16:28
Omroep Brabant
Er liggen nog tonnen papier en plastic (foto: Rob Engelaar).
Omroep Brabant
Foto: Rob Engelaar
Omroep Brabant
Foto: Rob Engelaar
Omroep Brabant
Foto: Rob Engelaar
Omroep Brabant
Foto: Rob Engelaar
1/5 Er liggen nog tonnen papier en plastic (foto: Rob Engelaar).
Er liggen nog tonnen papier en plastic opgeslagen bij papierverwerker Van Puijfelik in Oosterhout. Die voorraad blijft ook een jaar liggen en mag niet aangeraakt worden. Het bedrijf is dinsdagochtend op slot gegooid door de gemeente. En dat ziet er van bovenaf zo uit.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Als je tussen de bergen afval loopt, lijkt het volgens een van onze verslaggevers wel alsof je in een sloppenwijk bent. Directeur Andries van Puijfelik vertelt dat er nog voor zo'n 400 tot 600 vrachtwagens aan papier en plastic bij het bedrijf ligt.

Wachten op privacy instellingen...

Drugsvondst
Burgemeester Marcel Fränzel liet het bedrijf voor een jaar sluiten. Een container met 40 kilo cocaïne was in januari onderweg naar de papierverwerker. Een pand dat betrokken is bij de handel in drugs mag worden gesloten als de openbare orde in gevaar komt.

Het bedrijf heeft altijd ontkend dat ze bij het drugstransport betrokken is. De eigenaren gingen naar de rechter, maar die gaf de gemeente gelijk. Collega-bedrijven nemen tijdelijk klanten en personeel over, zodat Van Puijfelik over een jaar weer open kan. 

Wachten op privacy instellingen...